Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2017 08 17

„Kinas po žvaigždėmis“ kviečia į seansą visai šeimai – „Pingvinų maršas 2. Šauksmas“

Šį šeštadienį (rugpjūčio 19 d.) „Kine po žvaigždėmis“ žiūrovų laukia be galo graži prancūzų režisieriaus Luco Jacqueto dokumentika „Pingvinų maršas 2. Šauksmas“ („March of the Penguins 2: The Call“). Pirmoji filmo dalis „Pingvinų maršas“ pasirodė 2005 metais, tada filmas pelnė „Oskarą“ „Geriausio dokumentinio filmo“ kategorijoje. Antroje dalyje režisierius ir vėl kviečia pasižvalgyti po Antarktidos ledą bei iš arčiau susipažinti su pingvinų gyvenimu stingdančiame šaltyje.
„Kinas po žvaigždėmis“ kviečia į seansą visai šeimai – „Pingvinų maršas 2. Šauksmas“
„Kinas po žvaigždėmis“ kviečia į seansą visai šeimai – „Pingvinų maršas 2. Šauksmas“ / Projekto partnerio nuotr.

Filme pagrindinius vaidmenis atlieka tikri Antarktidoje gyvenantys pingvinai. Filmo režisierius L.Jacqueto drauge su keturių operatorių pagalba tiesiog nepriekaištingai įamžino pingvinų gyvenimo pietuose subtilybes: kaip vyriškos lyties pingvinai saugo neišsiritusius kiaušinius keletą mėnesių kol tuo metu moteriškos lyties pingvinės ieško maisto, kaip jie abu turi įveikti šimtus kilometrų nuo lizdo vietos iki jūros, kur pagaliau gali maitinti savo mažylius, taip pat kaip grįžtantys tėvai savo vaikus randa pagal unikalų garsą.

Filme pingvinai nuolatos personalizuojami, suteikiant jiems herojiškų ir dramatiškų savybių, o jų poelgius pateikiant kaip stulbinamus. Tam atskleisti režisierius į pagalbą pasitelkia nuostabų kameros darbą: įspūdingus priartinimus, sulėtintus vaizdus ir vaizdus, filmuotus iš drono. Taip pat režisierius vaizdus praturtina ir įspūdingais garso efektais, kurie kiekvienam judesiui suteikia gyvenimo ar mirties prieskonį (kas daugeliu atveju yra tiesa).

VIDEO: Filmo „Pingvinų maršas 2. Šauksmas“ anonsas:

Viena įsimintiniausių filmo scenų žiūrovą panardina po ledu ir leidžia pajusti, kaip pingvinai, kurie sausumoje yra lėti ir kiek nerangūs gyvūnai, po vandeniu sugeba nardyti taip lengvai kaip kiti paukščiai skraidyti.

Tokios scenos priverčia į pingvinus pažiūrėti kitaip, tampa sunku jais nesižavėti ir neidealizuoti. Vien faktas, kad pingvinai gyvena -50°C ar didesnėje temperatūroje yra vienas įspūdingiausių gamtos reiškinių, kuris pribloškia. „Pingvinų maršas 2. Šauksmas“ nėra eilinė gamtos dokumentika apie pingvinus. Tai filmas, kuris suteikia galimybę pingvinus pamatyti naujai ir įsimylėti juos iš naujo. Filmas skirtas tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje