-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 02

„Kinas po žvaigždėmis“ pradeda antrąjį gyvavimo mėnesį

Daugeliui kino mėgėjų vasaros kino rezidencija tapęs „Kinas po žvaigždėmis“ Vilniaus senamiestyje, piano.lt kiemelyje, žengia į antrąjį gyvavimo mėnesį. Rugpjūčio mėnesio programa prasideda su lietuvių kino klasika ir ekologiško kino seansais.
Filmas „Švytinti žvaigždė“
Filmas „Švytinti žvaigždė“ / Kadras iš filmo

„Ne, kaip dažniausiai įprasta, „filosofuojantis“, o iš tiesų filosofinis, patį mąstymo procesą perteikiantis kūrinys, retas Lietuvos kino praktikoje“, – apie režisieriaus Almanto Grikevičiaus filmą „Ave Vita!“ rašo kino kritikas Saulius Macaitis.

„Ave Vita!“ – 1969 metais Lietuvos kino studijoje sukurtas nespalvotas meninis filmas piano.lt kiemelyje bus rodomas rugpjūčio 5-ąją.

Trijuose paraleliai plėtojamuose siužetuose – filosofinis bandymas įvertinti karo laikotarpio poelgius. Pirmajame – dviejų draugų, kalintų nacistų konclageryje, prisiminimai. Antrame – dramaturgės Veronikos bandymai pajusti ir įvertinti tėvo didvyriškumą per karą. Trečiajame – skirtingas kartų praeities vertinimas.

Rugpjūčio 6-osios vakarą, penktadienį, „Pasimatymas kine“ kvies į režisierės Jane Campion filmą „Švytinti žvaigždė“. Kino kūrėja, žiūrovams pažįstama dėl „Oskaru“ apdovanoto filmo „Pianinas“, šį sykį pasakoja žymaus XIX a. anglų poeto Johno Keatso meilės istoriją.

Tai nėra eilinė kostiuminė drama.  Režisierės gebėjimas savitai atskleisti Keatso poeziją ne tik žavi, bet ir įkvepia. Operatoriaus žvilgsnis dar labiau išryškina filmo subtilumą. Filmo pavadinimas pasiskolintas iš Johno Keatso soneto „Švytinti žvaigždė“, dedikuoto didžiausiai gyvenimo meilei ir sužadėtinei Fanny Browne.

„Švytinčios žvaigždės“ peržiūra „Kine po žvaigždėmis“ pradės visą rugpjūtį besitęsiančią penktadienių tradiciją – ši diena bus skirta „Velokinui“. Kino teatre „Pasaka“ pradėti „Velokino“ seansai – ekologiško kino seansai, kurių metu energija rodyti filmui generuojama minant dviračius.

Šeštadienį, rugpjūčio 7-ąją, žiūrovai kviečiami į programos „Pasaka Classics“ filmą, be kurio rugpjūčio mėnesį tiesiog neįmanoma išgyventi. Gianni di Gregorio komedija „Rugpjūčio šventė“ apie penkias garbingo amžiaus damas prižiūrintį viengungį žavi neprofesionalių aktorių vaidyba, autentiškais pokštais ir žaismingomis anekdotinėmis situacijomis iš tikro gyvenimo.

Kriminalinės dramos „Gomora“ scenaristas Gianni di Gregorio yra patyręs kino industrijos profesionalas, rašantis ir vaidinantis nuo 1986 m., bet tik pernai rudenį pasiryžęs debiutuoti kaip režisierius. Jo debiutas buvo įvertintas prestižiniu Luigi de Laurentiiso prizu už geriausią pirmą filmą.

Kiekvieną ketvirtadienio, penktadienio, šeštadienio vakarą „Kinas po žvaigždėmis“ kviečia laiką praleisti kartu. Piano.lt kiemelis duris atveria 20.30 val. Laukdami kino seansų po atviru dangumi vilniečiai bei miesto svečiai čia galės išbandyti jėgas žaisdami stalo futbolą ar kitus kiemelyje esančius žaidimus bei pasivaišinti gėrimais „Alita“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius