-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 27

„Kine po žvaigždėmis“ – „Oskarams“ nominuotų režisierių filmai

Kino teatro „Pasaka“ renginys „Kinas po žvaigždėmis“ jau antra savaitę kviečia visus sostinės gyventojus į kino seansus po atviru dangumi. Nuo birželio 21 d. iki pat vasaros pabaigos kino mylėtojų lauksime ŠMC kiemelyje (Vokiečių g. 2), seansų pradžia – 22.30 val. „Kinas po žvaigždėmis“ birželį ir iki rugpjūčio 15 d. žiūrovų lauks ketvirtadieniais – šeštadieniais, o visą liepą ir iki rugpjūčio 10 d. trečiadieniais – šeštadieniais.
Filmo „Dar vieneri metai“ kadras
Filmo „Dar vieneri metai“ kadras / Kino teatro „Pasaka“ nuotr.

Kaip teigiama pranešime spaudai, šios savaitės repertuare – trys Oskarams nominuotų režisierių filmai: „Didysis Getsbis“, „Linkolnas“ ir „Dar vieneri metai“.

„Didysis Getsbis“ – XX a. Amerikos literatūros šedevras, iki dabar noriai skaitomas, verčiamas ir ekranizuojamas. Kaip rašė pats S. Ficdžeraldas –  „pagrindinė romano mintis – praradimas iliuzijų, kurios taip nuspalvina pasaulį, kad visai nebesvarbu, ar vienas ar kitas dalykas tiesa, o gal melas, svarbu, kad jis turi to stebuklo puikumo”. Būtent stebuklingo, įtraukiančio ir nepaleidžiančio  kino reginio buvo tikimasi iš naujausios „Didžiojo Getsbio“ (rež. Baz Luhrmann) knygos ekranizacijos. Režisierius pateisino daugumos kino ir literatūros kritikų lūkesčius. Palankiai įvertinta buvo tiek naujoji ekranizacija, tiek ir aktorių vaidyba.  Žinoma F.Scotto Fitzgeraldo tyrėja, daugelyje  JAV universitetų dėsčiusi profesorė Anne Margaret Daniel, puikiai įvertino aktoriaus L. DiCaprio darbą šiame filme. Jos nuomone „Leonardo įkūnytas Getsbis yra įtaigus, liūdnas, romantiškas, žavus, baisus, desperatiškas, turintis vilties, prakeiktas ir beveik tuo besidžiaugiantis. Būtent toks yra Džėjus Getsbis romane. Kaip bebūtų, visas filmas yra apie jį, Getsbis – žvaigždė, o L. DiCaprio atidavė save visą“. Palankiai naująją ekranizaciją įvertino ir Mia Farrow, kuri 1974 – ųjų metų ekranizacijoje suvaidino Deizę. „Ankstesnės ekranizacijos, įskaitant ir mūsiškę, per atsargiai elgėsi su originalo interpretavimu. Manau, tai buvo visų jų pagrindinė bėda. B.Luhrmannas ir ta magija, kurią jis sugeba įpinti į savo darbus, atskleidžia naują, savitą, nuostabų pasakojimą“, – laikraščiui „Chicago Sun-Times“ sakė M.Farrow. „Didžiojo Getsbio“ premjerą Niujorke stebėjusi F.Scotto Fitzgeraldo anūkė bei paveldėtoja Bobbie Lanahan tvirtino, kad seneliui šis filmas būtų patikęs. „Jūs viską padarėte teisingai“, – kreipdamasi į režisierių, sakė ji. „Didžiojo Getsbio“ seansas „Kine po žvaigždėmis“ jau šiandien, 22.30 val.

Naujausias Steveno Spielbergo filmas „Linkolnas“ buvo nominuotas net 12 Oskarų. Tiesa, laimėti pavyko tik du iš jų.  Oskaras atiteko  pagrindinio vyriško vaidmens atlikėjui  Daniel Day-Lewisui,  įtaigiai suvaidinusiam  16 –ąjį Amerikos prezidentą Abrahamą Lincolną. Šiam prezidentui teko ne tik suvienyti susiskaldžiusią šalį, bet ir įteisinti 13-ąją Amerikos konstitucijos pataisą, panaikinančią vergovę visoje valstybėje. Filmas pasakoja apie paskutiniąsias žiauraus pilietinio karo tarp Šiaurės ir Pietų (1861 – 1865) dienas.  Prezidentas veda  politines diskusijas ne tik su oponentais, bet ir su žmona. Tai biografinis pasakojimas  su kruopščiai restauruotais faktais ir detalėmis, puikiais dialogais. „Linkolno“ premjera „Kine po žvaigždėmis“ šį penktadienį, birželio 28 d.

Jau šį šeštadienį – 2010 m. režisieriaus Mike Leigh sukurta drama „Dar vieneri metai“. Filmas  pasakoja busių hipių Tomo ir Džeri istoriją. Gražiai senstanti sutuoktinių pora gyvena ramiai, pagal metų laikų tėkmę. Grįžę iš darbų, jie kartu vakarieniauja, krapštosi darže ir mielai į svečius kviečiasi senus, dažniausiai vienišus draugus. Nereikšmingi pokalbiai prie stalo vienišiams suteikia laimės ir artumo pojūtį, o Tomas ir Džeri priima juos su meile ir atlaidumu. Kartais apsilanko nevalyvas jaunystės draugas Kenas. Prie šios šeimos židinio šildosi jaunatviška, bet nervinga Merė. Ji įtiki, kad Tomas ir Džeri yra jos šeima ir ima naudotis poros svetingumu. Tačiau užsitęsusi Merės iliuzija vieną dieną išsisklaido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius