-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 06 05

„Kine po žvaigždėmis“ – Stefano Cveigo ir karo šmėklų šokis

Birželio 14 d. „Kino po žvaigždėmis“ žiūrovai turės galimybę pirmieji išvysti vidinių dramų ir stiprių išgyvenimų kupiną filmą „Stefanas Cveigas: Atsisveikinimas su Europa“ (Stefan Zweig: Farewell to Europe, 2016).
„Stefanas Cveigas: Atsisveikinimas su Europa“
„Stefanas Cveigas: Atsisveikinimas su Europa“ / Kadras iš vaizdo įrašo

Juostos apie pralaimėtą kovą už taiką ir skausmingą europietiškos civilizacijos griūtį seansą pristato draudimo bendrovė „Seesam“.

Biografinė drama „Stefanas Cveigas: Atsisveikinimas su Europa“ stipriai įtraukiantis filmas, kai žinodami pabaigą, be proto norime ją pakeisti.

VIDEO: Filmo „Stefanas Cveigas: atsisveikinimas su Europa“ anonsas:

Pabaiga – 1939 metais prasidėję karas, ne romantiškas, o žvėriškas, nežmoniškas, šimtąsyk bjauresnis negu visi ankstesni žmonijos karai. Menas, mokslas, kultūra ir net istorija virsta nieku pervažiavus velniška karo mašina, tą labai gerai žino ir supranta Stefanas Cveigas – talentingas, išsilavinęs, pasiturintis žydų kilmės rašytojas ir – Adolfo Hitlerio netolimas kaimynas.

Režisierė Maria Schrader filme „Stefanas Cveigas: Atsisveikinimas su Europa“ apnuogina vieno žymiausių pasaulio rašytojų, literatūros kritikų, publicistų, Stefano Cveigo vidinį pasaulį (vaid. Josef Hader).

Gimęs Vienoje, viename gražiausių ir didingiausių miestų, patyręs pirmojo pasaulinio karo baisumus ir beprasmybę, pripažintas žydų kilmės rašytojas antrojo pasaulinio karo išvakarėse blaškosi po pasaulį ieškodamas saugumo, stabilumo, erdvės kurti, bet yra nuolat persekiojamas karo šmėklos.

Su žmona Lotte (vaid. Aenne Schwarz) apsistojęs Rio de Žaneire, Stefanas visa savo esybe išgyvena dėl situacijos Vokietijoje. Prisiekęs sau „niekada neparašyti nė vieno žodžio, kuris pateisintų karą arba pažemintų kitą tautą“, jis optimistiškai tiki, kad sveikas protas užkirs kelią beprotybei, kad dvasios jėga stipresnė už barbariškumą ir nuolat aktyviai veikia įvairiuose inteligentijos sluoksniuose.

Biografinės dramos pagrindinis veikėjas – Stefanas Cveigas (1881-1942) – europietis plačiąja prasme, tapęs karo pabėgėliu ir žūstančios Europos liudininku; rašytojas eruditas nepakeliamai nusivylęs ir savo gyvenimą baigęs savižudybe.

Daugiau informacijos www.kinopasaka.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius