Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 08

„Kino deli“ – nauja kino salė sostinės centre

Šią savaitę Vilniuje duris atvėrė nauja kino salė – sostinės centre, greta gurmė maisto turgaus „Downtown Food Hall“ atidaryta 26 vietų salė „Kino deli“.
„Kino deli“
„Kino deli“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip teigia jos įkūrėja Greta Akcijonaitė, idėja įkurti „Kino deli“ gimė pastebėjus nišą.

„Kai pasibaigia vienas gyvenimo etapas, prasideda kitas – taip nutiko ir mano gyvenime. Kadangi man labai pažįstamas kino teatro verslas, save ir toliau siejau su šia veikla. Nusprendžiau, kad verta pabandyti atidaryti dar vieną kino teatrą.

Dairiausi, kur galima tai padaryti. Iš pradžių su partneriais vystėme didesnį kino salės projektą. Galiausiai atkreipėme dėmesį, kad Vilniuje nėra kino salės, kurioje žiūrint filmą būtų galima ant staliuko pasidėti taurę gėrimo, pasiimti užkandžių. Nuo šios idėjos atsispyrėme kurdami „Kino deli“. Čia galima patogiai žiūrėti filmą, praplečiant kino žiūrėjimo patirtį”, – kalbėjo G.Akcijonaitė.

Jos teigimu, kino salė įrengta taip, kad joje patogu valgyti – prie krėslų yra staliukai. Maistą žiūrovai gali užsisakyti bet kurioje iš „Downtown Food Hall“ esančių kavinių.

„Daug metų dirbau „Pasakoje“, pati ją stačiau. Norėdami sutalpinti daugiau vietų darėme kompromisus ir salės, deja, nebuvo labai patogios. Šį kartą padarėme taip, kad net dvimetriniai krepšininkai turėtų kur kojas ištiesti“, – apie salės išplanavimą kalbėjo G.Akcijonaitė.

Paklausta apie repertuarą, ji sako, jog savo filmą čia turėtų surasti kiekvienas žiūrovas: „Kol kas dar eksperimentuojam, žiūrime, ką leidžia mūsų techninės galimybės, ką padiktuos paklausa, ko norės žiūrovai ir kaip tai bus integruota į bendrą šios erdvės atmosferą.

Tačiau jau dabar matome, kad ši vieta labai gyva, auditorija yra pakankamai jauna. Manau, žmonės norės įvairaus turinio, todėl „Kino deli“ repertuaras nebus tik arthauzinis arba tik mainstreaminis. Iš pradžių galvojau, jog galbūt tai bus daugiau nišinis kino teatras, bet kai išbandėme garsą ir vaizdą kino teatre, pamatėme, jog garsas galingas, akustika puiki, todėl manau, kad ši salė puikiai tiks ir veiksmo filmams – jie taip pat atsiras mūsų repertuare. Pasirinkimas bus didelis.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Greta Akcijonaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Greta Akcijonaitė

G.Akcijonaitė yra įkūrusi ir kino platinimo kompaniją „Greta Garbo“. Jos teigimu, skirtingas veiklas bus patogu suderinti, tačiau platinimo kompanijos filmai bus rodomi visoje Lietuvoje, neteikiant prioriteto naujajai kino salei.

„Kino deli“ galbūt taps vieta, kur platinamą filmą pavyks parodyti ilgesnį laiko tarpą, nes filmo gyvenimas šiandien yra labai trumpas – savaitė, daugiausia dvi, ir viskas. Jau anksčiau esu pastebėjusi, kad jei suderinami platintojo ir rodytojo interesai, tuomet filmui suteikiamas ilgesnis gyvenimas. Ir tai daryti tikrai verta, nes yra žiūrovų, kurie ir po keturių savaičių tą filmą mielai pasižiūrėtų, jei tik būtų kur. Todėl „Kino deli“ tikrai bus galima pamatyti ir tuos filmus, kurie jau yra išnykę iš kitų kino teatrų tinklelių“, – kalbėjo G.Akcijonaitė.

Filmai „Kino deli“ bus rodomi kasdien, žiūrovų laukia nuo dviejų iki penkių seansų per dieną. Savaitgaliais planuojama pristatyti ir repertuarą vaikams.

„Palyginus su Europos didmiesčiais, Vilniuje, kaip ir visoje Lietuvoje, yra labai mažai kino salių. Manau, kad ir ties „Kino deli“ sustoti nereikėtų – Vilniui reikia dar daugiau kino salių. Žmonių lankomumas nėra labai didelis, tačiau jis, kaip ir pati rinka, auga. Vadinasi, potencialo yra ir gerieji įpročiai formuojasi“, – sakė „Kino deli“ vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius