Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 11

Per kino festivalio „Šeršėliafam“ uždarymą apdovanotos Metų kino moterys

Tarptautinio moterų kino festivalio „Šeršėliafam“ uždarymo metu, vykusio sekmadienio vakarą kino centre „Pasaka“, pirmą kartą išrinkta Metų kino moteris. Festivalio organizatorių sprendimu, Metų kino moters titulas šįmet patikėtas filmų „Pasipriešinimas“ ir „Tadas Blinda. Pradžia“ vykdančiajai prodiuserei Linetai Mišeikytei.
Metų kino moteris Lineta Mišeikytė
Lineta Mišeikytė / Domanto Umbraso/BFL nuotr.

„Šis apdovanojimas man labai didelis netikėtumas, todėl sunku kažką pasakyti. Manau, kad visos pretendentės buvo vertos apdovanojimo, galbūt net labiau nei aš. Apdovanojimą priimu mūsų visų vardu už visų mūsų nuopelnus“, – atsiėmusi apdovanojimą susijaudinusi kalbėjo L.Mišeikytė.

Metų kino moteris pelnė itin garbingą apdovanojimą – jai įteikta autorinė juvelyrės Vitos Pukštaitės-Bružės specialiai nugalėtojai sukurta sidabrinė „Kino fėjos“ segė, simbolizuojanti neatskiriamą fėjos atributą – burtų lazdelę. L.Mišeikytė taip pat apdovanota ir rėmėjų įsteigtais prizais. Apdovanojimą nugalėtoja atsiėmė iš kino teatro „Pasaka“ direktoriaus Justo Prascevičiaus rankų.

Metų kino moterį savo ruožtu rinko ir 15min.lt skaitytojai. Iš 2443 savo nuomonę išreiškusių skaitytojų net 1045 labiausiai palaikė režisierę ir aktorę Janiną Lapinskaitę, kuri buvo apdovanota specialiu prizu. 

Domanto Umbraso/BFL nuotr./Greta Akcijonaitė ir Ramūnas Cicėnas
Domanto Umbraso/BFL nuotr./Greta Akcijonaitė ir Ramūnas Cicėnas

„Šeršėliafam“ festivalio metu taip pat apdovanotas ir geriausias festivalio filmas, kurį rinko specialiai sudaryta komisija – Donatas Ulvydas, Dainius Gavenonis ir Tomas Bartninkas. Dėl šio apdovanojimo varžėsi keturi debiutiniai pilno metro moterų režisuoti filmai, geriausiuoju paskelbtas Valerie Massadian režisuotas „Nana“.

Nominuotos penkios moterys

„Lietuvos kino industrijoje plušančios moterys – ne visada matomos ir įvertinamos. „Šeršėliafam“ festivalio organizatoriai nusprendė paminėti ir pagerbti moteris, kurios atlieka reikšmingus darbus lietuviškame kine. Tikime, kad Metų kino moters apdovanojimai taps kasmetine tradicija“, – dar prieš prasidedant rinkimams sakė festivalio iniciatorė Greta Akcijonaitė.

Šiemet dėl Metų kino moters titulo tarpusavyje varžėsi net penkios damos, kiekviena jų neabejotinai nusipelnė šalies kino industrijai. Deja, keturioms iš jų apdovanojimu mėgautis šįmet neteks.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytoja bei Kino tarybos pirmininkė dr. Renata Šukaitytė nominuota apdovanojimui už nuoseklią akademinę ir mokslinę kinotyros veiklą.

Apdovanojimui taip pat nominuota režisierė Giedrė Žickytė, sukūrusi filmą „Kaip mes žaidėme revoliuciją“. Už aktyvų pirmininkavimą Nepriklausomai prodiuserių asociacijai bei veiklą kino industrijos labui nominuota Rasa Miškinytė, apdovanojimą pretendavo gauti ir pagrindinė filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“ aktorė bei antroji režisierė Janina Lapinskaitė.

Domanto Umbraso/BFL nuotr./Gėlės režisierei Giedrei Žickytei
Domanto Umbraso/BFL nuotr./Gėlės režisierei Giedrei Žickytei

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius