Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 06

Kino grandas Scorsese ir Holivudo aktorius DiCaprio džiaugiasi bendradarbiavimu naujame gotikiniame trileryje

JAV kino grandas Martinas Scorsese ir daugelyje jo projektų dalyvavęs aktorius Leonardo DiCaprio penktadienį sakė, kad jų bendradarbiavimas pakilo į naują lygį, kuriant gotikinį trilerį „Kuždesių sala“ (Shutter Island).
Martinas Scorsese ir Leonardo DiCaprio
Martinas Scorsese ir Leonardo DiCaprio / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Oskaro“ laureatas M.Scorsese anksčiau iškėlė į žvaigždes aktorių Robertą De Niro, kuris sukūrė pagrindinius vaidmenis filmuose „Taksi vairuotojas“ (Taxi Driver) ir „Įsiutęs bulius“ (Raging Bull).

Pastarąjį dešimtmetį režisierius artimai bendradarbiavo su L.DiCaprio – jų bendras kelias prasidėjo nuo 2002 metų filmo „Niujorko gaujos“ (Gangs of New York).

Sukūrus filmą „Infiltruoti“ (The Departed), atnešusį M.Scorsese „Oskarą“ už geriausią režisūrą, „pradėjome suprasti, kad mudu galime siekti kai ko daugiau“, režisierius sakė Paryžiuje vykusioje spaudos konferencijoje.

Jie įžvelgė naujų galimybių filme „Kuždesių sala“, kuri buvo ketvirtasis M.Scorsese ir L.DiCaprio bendras projektas.

Šis filmas, kuris kitą savaitę bus rodomas Berlyno kino festivalio konkursinėje programoje, pasakoja apie du Masačusetso teismo vykdytojus, kurie vaikosi vieną pabėgusį psichinį ligonį netoli Bostono esančioje nuošalioje Kuždesių saloje. Veiksmas vyksta praeito amžiaus 6-ame dešimtmetyje.

„Kuždesių saloje“ atgaivinama paranoja ir baimė, kuri 1954 metais buvo juntama Jungtinėse Valstijose, tačiau M.Scorsese, kad šis filmas taip pat siejasi su mūsų dienomis.Atslinkus uraganui, teismo vykdytojai įstringa saloje, kurioje veikia psichiškai nestabilių nusikaltėlių ligoninė.

Ankstesniuose jųdviejų filmuose taip pat „reikėjo giliai knaisiotis psichiatrijos labirinto užkaboriuose“, sakė M.Scorsese , o „Kuždesių saloje“ jie įžvelgė dar vieną galimybę. Tačiau režisierius pajuokavo, kad jiedu nežinojo, kaip toli ši galimybė gali nuvesti.

„Filmo esmė – jo personažas, – aiškino L.DiCaprio. – Tai vieno žmogaus, mėginančio susigyventi su patirta tyrinančia emocine trauma, kelionė.“

„Kuždesių saloje“ atgaivinama paranoja ir baimė, kuri 1954 metais buvo juntama Jungtinėse Valstijose, tačiau M.Scorsese, kad šis filmas taip pat siejasi su mūsų dienomis.

„Karas yra karas... Jo baisumai yra tai, kuo mes turime rūpintis ir nuolat galvoti. Ir abejoti“, – aiškino režisierius.

Tikėtina, kad ateityje pasirodys naujų M.Scorsese filmų su L.DiCaprio. „Yra pasitikėjimo elementas, kuris natūraliai susiklosto bėgant laikui, – sakė aktorius. – Mūsų kino skoniai vienodi. Mes tikrai žinome kryptis, kurių nenorėtume rinktis.“

Filme „Kuždesių sala“ taip pat vaidina aktoriai Benas Kingsley, Markas Ruffalo ir Maxas von Sydowas.

Scanpix nuotr./Markas Ruffalo ir Lenardo DiCaprio filme Kuždesių sala
„Scanpix“ nuotr./Markas Ruffalo ir Lenardo DiCaprio filme „Kuždesių sala“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius