Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 10

Kino kodas: „Artistas“, arba Antrasis šansas

Netikėtos pažintys keičia žmonių likimus, o geri laikai nesitęsia amžinai. Nebyliojo kino žvaigždė Džordžas Valentinas (akt. J.Dujardinas) tą pajunta savo kailiu, kai išaušta garsinio kino era.
Filmas „Artistas“
Aktoriai Jeanas Dujardinas ir Berenice Bejo filme „Artistas“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Veteranų vietą užima kalbėti nebijantys aktoriai. Viena iš tokių – žavioji Pepė Miler (akt. B.Bejo), kuriai atsitiktinė pažintis su Džordžu atveria kelią į Holivudą. Beje, tas susitikimas abiejų herojų širdyse sužadina ypatingus jausmus ir taip užsimezga ne vienerius metus truksiantis dramatiškas ryšys. Bet ar Džordžas sugebės išgyventi naujųjų technologijų sukeltą krizę ir pasinaudos likimo suteiktu antruoju šansu?

Reuters/Scanpix nuotr./Filmo Artistas režisierius Michelas Hazanavicius
Filmo „Artistas“ režisierius Michelas Hazanavicius

Išvados

Galima spėti, kad Michelis Hazanavicius šiuo nebyliu ir juodai baltu filmu deklaruoja savo meilę nebyliajam kinui. Jis perkėlė žiūrovus į XX a. trečiąjį dešimtmetį Holivude, pasakodamas paprastą, bet stilingą ir melodramatišką meilės istoriją su (be abejo) laiminga pabaiga. Informuoti žmonės tvirtina, kad tai – degradavusio nebyliojo kino aktoriaus Johno Gilberto ir legendinės Gretos Garbo meilės istorija.

Tai – ne ambicinga drama, o neįpareigojanti improvizacija. Pramoginis kinas, įgavęs romantinės dramos formą.

Nemanau, jog buvo bandyta tiksliai rekonstruoti laikotarpį arba atskleisti kokią nors primirštą paslaptį. Tai – ne ambicinga drama, o neįpareigojanti improvizacija. Pramoginis kinas, įgavęs romantinės dramos formą. Ir turintis labai aiškų moralą: nebijokime priimti naujų iššūkių ir branginkime kito žmogaus jausmus, ryžtingai į juos atsakykime, nes antrojo laimingo atsitiktinumo ar sutapimo gali nebebūti.

Tai amžinos tiesos, kurias mes visi žinome, bet ne visuomet jų paisome. Todėl ši paprasta ir universali istorija apie nebjaurųjį dėkingą ančiuką ir jo elegantišką išdidų geradarį turėtų sujaudinti bent jau sentimentalias vidutinio amžiaus žiūroves.

Faktai

„Artistas“ („The Artist“) Prancūzija, 2011 m., 100 min.
Režisierius Michelis Hazanavicius.
Vaidina: Jeanas Dujardinas, Berenice Bejo, Johnas Goodmanas ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: The Artist Trailer Official [HD]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius