-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 21

Kino kodas: „Bjaurusis aš“

Gyveno kartą pasaulyje berniukas Rupertas, kurį jo mylinti mamytė norėjo paversti didžiausiu pasaulio piktadariu. Vaikas užaugo ir sėkmingai tapo dideliu blogio įsikūnijimu plonytėmis kojomis – Gru.
„Bjaurusis aš“
„Bjaurusis aš“ / Kadras iš fimo

Finansuojamas Blogio Banko (buvęs Lehman Brothers) valdytojo, nevidonas su geltonųjų neužaugų komanda sėja baimę, o kai kam kelia susižavėjimą. Naujausias jo planas – pavogti Mėnulį. Deja, laikas bėga ir atsiranda konkurentų į šį titulą. Siekdamas išsilaikyti rinkoje ir pateisinti motinos viltis, Gru įsivaikina tris našlaites, kurios turėtų tapti jo instrumentu, siekiant minėto grandiozinio tikslo. Planas gudrus, tačiau ir animaciniame gyvenime ne viskas klostosi taip, kaip turėtų. Galite neabejoti, kad mergaitės apvers Gru gyvenimą aukštyn kojomis.

Reziumė

Naujausi tyrimai liudija, kad vaikų charakterį labiausiai lemia genetika. Tačiau jeigu tėvai tokie metodiški kaip Gru motina, vaikui galima sėkmingai suluošinti visą likusį gyvenimą. Todėl ir Gru iš esmės yra dvasios invalidas, turintis psichologinių problemų. Gėris, aišku, nugalės, tačiau tam prireiks įvairių laimingų sutapimų ir pamokančių pavyzdžių. „Bjaurusis aš“, nepaisant pavadinimo, yra nuoširdus ir mielas pasakojimas apie savojo „Aš“ atradimą, praturtintas naujausiomis vagysčių technologijomis (lazeriai, sekimo robotai ir pan.) ir vienu itin baisiai atrodančiu pudeliu tiesiai iš Černobylio arba filmo „Pjūklas“.

Kartais verta mesti kelią (ypač jeigu tai nusikaltėlio kelias) dėl takelio, nuvesiančio į paprastų malonumų, kasdienių rūpesčių ir tikros meilės kampelį. Filmas puikiai įgarsintas lietuviškai, o geltonųjų juodadarbių, kalbančių plonyčiais balseliais, minia bei jos veiksmai kelia nuolatinį kikenimą. Juoko filme daug ir jis kokybiškas. Bus smagu ir vaikams, ir jų tėveliams.

Faktai

Apie ką mes čia: „Bjaurusis aš“ („Despicable Me“) JAV, 2010  m., 95 min.
Režisieriai Chrisas Renaudas ir Pierreas Coffinas.
Įgarsino: Dalius Skamarakas, Rimgaudas Karvelis, Liza Povilaitis ir kt.
ĮVERTINIMAS 3/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius