Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 26

Kino kodas: Christopherio Nolano „Pradžia“

Fantastinio trilerio „Pradžia“ scenarijus – gal ir su trūkumais, bet pakankamai nuoseklus, intriguojantis, stebinantis ir itin originalus. Paskanintas netikėtais vaizdo efektais ir sustiprintas visaverčiais personažais.
Kino juostoje „Pradžia“ pagrindinį vaidmenį sukūrė Leonardo Di Caprio
Kino juostoje „Pradžia“ pagrindinį vaidmenį sukūrė Leonardo DiCaprio / Kadras iš filmo

Nusikaltėlis Kobas (Leonardo DiCaprio) pasižymi ypatingais sugebėjimais. Jis gali pavogti žmonių mintis. Tačiau vienam įtakingam užsakovui reikia, kad vyrukas implantuotų tam tikrą idėją į verslo konkurento smegenis. Norint atlikti tokį fantastiškai sudėtingą ir pavojingą triuką, suvaldyti sapne vykstančius procesus, Kobui teks suburti specifinių profesionalų (architektė, migdomųjų preparatų sintetintojas ir kt.) grupę ir iš tikrovės persikelti ne į vieną, bet į kelis sapnų lygmenis.

Juose ne tik laikas teka skirtingu greičiu – atsidūrus taip giliai, sąmonės ir sapno gelmėse, pasąmonėje slypintys demonai ir vaiduokliai, užgniaužtos baimės ar nuoskaudos, prisiminimai gali įgyti netikėtą pavidalą ir sužlugdyti misiją. Tačiau Kobas ryžtasi operacijai, tikėdamasis grįžti namo iš priverstinės migracijos ir sutikti (kažkur sapne) tragiškai žuvusią žmoną Mal (Marion Cotillard).

Reziumė

Tokių didelio biudžeto ir sudėtingo siužeto filmų pastaruoju metu sulaukiame retai. Be to, tai geras pavyzdys, iliustruojantis, kuo skiriasi ambicinga kino fantastika nuo primityvoko „Įsikūnijimo“, skirto patikti visiems ir uždirbti kuo daugiau pinigų. Juolab kad ir Ch.Nolanas, ir J.Cameronas scenarijams rašyti skyrė beveik po dešimtmetį.

Filmas ilgas, bet juk grįžti iš sapno sapne turėtų užtrukti. Čia jums ne autostrada, čia daug įvairių šunkelių ir siurprizų. Gal tik „Pradžios“ pabaiga kiek per daug trileriška ir ištęsta, jeigu galima taip sakyti. Daugybė pirotechnikos išblaško dėmesį ir kiek suardo mistišką filmo atmosferą. Saldžių pikantiškų sapnų, gerbiamieji...

Faktai

„Pradžia“ („Inception“), JAV, 2010 m., 150 min.

Režisierius: Christopheris Nolanas.

Vaidina: Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Ellen Page.

VERTINIMAS: 4/4.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius