Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 01

Kino kodas: „Dangoraižio apiplėšimas“, arba Bedalių kerštas

Kaip idealiai pataikyta su šio filmo premjeros data! Bankrutuojančio banko indėlininkai puikiai supras prabangaus dangoraižio vadybininko Džošo Kovakso (akt. B.Stilleris) ir jo kolegų neviltį.
Benas Stilleris (kairėje) ir Eddie Murphy komedijoje „Dangoraižio apiplėšimas“.
Benas Stilleris (kairėje) ir Eddie Murphy komedijoje „Dangoraižio apiplėšimas“. / Kadras iš filmo

Darbuotojai išgirsta, kad pastato savininkas Arturas Šo (akt. A.Alda) iššvaistė šimtus milijonų dolerių, įskaitant ir visus jų santaupas bei būsimas pensijas. Džošas irgi iš dalies jaučiasi kaltas, todėl nusprendžia su keliais bendradarbiais bei vienu vagišiumi Slaidu (akt. E.Murphy) įsibrauti į ciniškojo aferisto apartamentus ir surasti, tikėtina, slaptame seife saugomus pinigus. Be abejo, ne viskas klostysis taip, kaip numatyta, nes tai komedija.

Išvados

Situacija dramatiška ir, kaip sakoma, „iš gyvenimo”. Daugybė žmonių pasaulyje yra užkibę ant nevykėlių investuotojų ar tiesiog aferistų kabliuko. Niekas negali būti tikras dėl savo pensijų fondų likimo. Tokia dabar ekonominė realybė. Todėl prieš investuojant belieka kuo geriau pasverti situaciją arba elgtis taip, kaip padarė šio filmo herojai. Be abejo, scenaristai jiems labai stipriai padėjo, todėl galų gale Džošas su bendražygiais pasiekė tikslą.

Taip stipriai, kad prasidėjęs kaip drama, „Dangoraižio apiplėšimas” galiausiai pavirto protarpiais juokinga situacijų komedija. Jūs tikrai neprakaituosite iš įtampos, nes tai nėra „Neįmanoma misija”, o B.Stillerio herojus – ne T.Cruise’o suvaidintas superagentas.

Tačiau spalvinga aktorių kompanija, ginkluota šmaikščiais dialogais, neleis jums nuobodžiauti. Ir net gali suteikti moralinį pasitenkinimą, kai aferistas gaus, ko nusipelnęs. Imkime ir mes (pinigų) likimą į savo rankas, kaip tą mėgino padaryti Volstryto okupuotojai. Spauskime valdžią ir turtuolius, kad jie nuolat jaustų mūsų kontrolę!

Faktai

„Dangoraižio apiplėšimas“ („Tower Heist“) JAV, 2011  m., 105 min.
Režisierius Brettas Ratneris.
Vaidina: Benas Stilleris, Eddie Murphy, Tea Leoni, Casey Affleckas, Alanas Alda, Matthew Broderickas ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: Tower Heist (2011) Official HD Trailer

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius