Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 25

Kino kodas: „Diktatorius“ – nuotykiai Niujorke ir gimdoje

Totalitarinės branduolinį ginklą kuriančios Vadijos respublikos valdovas, generolas, admirolas ir t.t. Aladynas (akt. S.B.Cohenas) priverstas atvykti į Niujorką ir parengti Jungtines Tautas nuraminsiančią kalbą – pasekti irakiečio Ahmadinedžado ir panašių kitų (kai kurie jau baigė savo viešpatavimą) diktatorių pėdomis. Antraip gresia NATO bei kitos sankcijos.
Sacha Baronas Cohenas – komedijos „Diktatorius“ žvaigždė
Sacha Baronas Cohenas – komedijos „Diktatorius“ žvaigždė / „Scanpix“ nuotr.

Tačiau visagalis tironas pats tampa sąmokslo auka (dėl gausių Vadijos naftos išteklių, kurių kai kam labai norisi) ir atsiduria gatvėje be barzdos. Nuo didybės iki katastrofos – vienas žingsnis. Išgyventi iš esmės pasikeitusiomis sąlygomis Aladynui padeda geraširdė ekologiško maisto krautuvėlės savininkė, feministė ir Aladyno nekentėja (akt. A.Farris) bei įvairūs juokingi atsitiktinumai.

Išvados

Borato gimdytojas šįkart pakeitė stilių ir sukūrė filmą, neprovokuodamas nieko neįtariančių Amerikos gyventojų gatvėse (o galbūt reikėjo tęsti tą, ką jis pradėjo Kazachstano reporterio kailyje bei gėjų bendruomenėje. Tai jau yra firminis S.B.Coheno triukas). Pokštų koncentracija „Diktatoriuje” nemaža, tačiau iš tokio patyrusio komiko norėtųsi daugiau. Juk turėjo laiko vyrukas. Beje, tai ne tik juodojo humoro, bet ir satyrinė komedija, kurioje kandžiai pašiepiama pati AIDS tėvynė Amerika.

Pokštų koncentracija „Diktatoriuje” nemaža, tačiau iš tokio patyrusio komiko norėtųsi daugiau. Juk turėjo laiko vyrukas.

Nujausdami, kad šedevro sukurti nepavyko, autoriai labai teisingai nusprendė būti lakoniški. 75 minutės – optimali tokios politiškai nekorektiškos parodijos trukmė, tad Aladyno nuotykiai nenusibosta ir po seanso tikrai išeisite išsišiepę. Vertinant vienu sakiniu, filmas kur kas geresnis už „Bruno”, bet neprilygsta „Boratui”. Beje, filme nepamatysite kelių epizodų, panaudotų reklaminiame klipe – pavyzdžiui, generolo lėto sprinto stadione.

Matyt, azarto pagauti, kūrėjai prifilmavo tiek, jog nebeturėjo kur dėti medžiagos. Todėl reiktų laukti DVD su nepanaudotais epizodais. Ko gero, ten bus ir aštresnių epizodų, prilygstančių romantiškam herojų susitikimui gimdoje. Ypač suintrigavo generolo admirolo Aladyno rytinio tualeto procedūra, kurios fragmentą pamatysite jau bėgant filmo pabaigos titrams, tad pakentėkite iki galo.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Diktatorius“ (The Dictator) JAV, 2012  m., 75 min.
Režisierius Larry Charlesas.
Vaidina: Sacha Baronas Cohenas, Anna Farris, Benas Kingsley ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: The Dictator - Official Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius