Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 07

Kino kodas: „Geležinis žmogus 3“ – vaistas nuo nerimo ar ekonominės krizės

Tonis Starkas (akt. R.Downey) negali numirti, nes Amerikai jo vis dar labai reikia. Jis toks genialus, turtingas ir turi tokį gerą humoro jausmą, yra toks autoironiškas, nerūpestingas ir taip puikiai vilioja merginas, kad šalia jo net George‘as Clooney kaip mat gautų nepilnavertiškumo kompleksą.
Robertas Downey jaunesnysis filme „Geležinis žmogus 3“
Robertas Downey jaunesnysis filme „Geležinis žmogus 3“ / Kadras iš filmo

Tačiau iššaukiantis šarvuotų ginkluotų skraidančių kostiumų išradėjo elgesys iššaukia vieno itin pikto ir pavojingo teroristo Mandarino (B.Kingsley) reakciją. Jo pakalikai subombarduoja Tonio bakūžę pajūryje ir herojui pleibojui tenka nešti kudašių. O tuo metu teroristas kėsinasi nudobti JAV prezidentą. Tačiau netrukus, padedant Tonio kompanijos bendrasavininkei bei mylimajai Peper (G.Paltrow), vienam smalsiam vaikėzui ir daugybei laimingų atsitiktinumų, Geležinis žmogus parodys Bin Ladeno klonui, kur vėžiai žiemoja per Kalėdas.

Išvados

Kaip ir buvo galima tikėtis, ekrane – specialiųjų efektų šou, paįvairinamas juokingomis replikomis, žodžių žaismu ir keliomis nelabai įtikinamomis Tonio silpnumo akimirkomis. Tai būtų tas pats, jeigu mūsų stipriausias pasaulyje Žydrūnas nuošaliame skersgatvyje išsigąstų labai sunkios štangos. Visiškame kino komikse aiškiai matyti, kad Tonis Starkas žino, jog vaidina. Jis žino, kad viskas baigsis puikiai ir jo sąskaita banke pasipildys dar keliolika milijonų dolerių. Tad kodėl nepajuokauti?

Viename epizode B.Kingsley tiesiog sužiba vaidyba ir tai, tiesą sakant, yra labiausiai intriguojanti šios nutrūktgalviškos istorijos akimirka.

Kadras iš filmo /Benas Kingsley filme „Geležinis žmogus 3“
Benas Kingsley 

Ir jis be paliovos juokauja, net kai jam neva gresia pražūtis, o šalia nėra jokios pagalbos. Bet ji atsiranda. Deus ex machina priemone nuotykių komedijoje „Geležinis žmogus 3” naudojamasi itin dažnai. Šiuo instrumentu netgi piktnaudžiaujama. Nieko tokio, juk šou turi tęstis.

Vartoti tokį brangų ir su užmoju sukurtą kino produktą smagu, nes efektai kokybiški, daug fejerverkų, kaskadinių triukų ir jokios įtampos. Kaip tose pasakose, kur raganų neišvengiamai laukia katilas su smala, o drąsaus jaunikaičio – princesė su puse karalystės arba dideliu akcijų paketu. Panašiai lengvabūdiškai elgėsi Karibų piratas Džekas Sperou, tik kitame prašmatniame kino atrakcione. Tiesiog toks yra šiuolaikinio nuotykinio kino veidas.

Jaučiate, kad mano recenzija ironiška? Tonis/Robertas užkrėtė šiuo smagiu jausmu, už ką jam ir dėkoju, neužmirštant režisieriaus. Tokie filmai – puikus vaistas nuo nerimo ar ekonominės krizės. Jie tonizuoja ir padeda atitrūkti nuo tikrovės. Beje, viename epizode Mandarino vaidmens atlikėjas B.Kingsley tiesiog sužiba vaidyba ir tai, tiesą sakant, yra pati smagiausia, labiausiai intriguojanti šios nutrūktgalviškos istorijos akimirka.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

 (Iron Man 3) JAV, 2013 m., 120 min.
Režisierius Shane‘as Blackas.
Vaidina: Robertas Downey jaunesnysis, Benas Kingsley, Gwyneth Paltrow, Guy Pierce‘as ir kiti.
ĮVERTINKITE 3/4

VIDEO: „Geležinis žmogus 3“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius