2012 04 30

Kino kodas: „Laivų mūšis“ – neteisinga žinutė

Pagaliau kažkas uždavė logišką klausimą: „ar siuntinėdami į Visatą žinutes, skirtas protingoms būtybėms privilioti, neprisišauksime bėdos?“ Įsivaizduokite, kad tai pagaliau įvyko. Išsiuntę į kosmosą signalą, žmonės sulaukė svečių iš į Žemę panašios planetos. Deja, ateivių ketinimai labai blogi.
Rihanna filme „Laivų mūšis“
Rihanna filme „Laivų mūšis“ / Kadras iš filmo

Visa laimė, jog kaip tyčia tuo metu Havajuose vyko karo laivų pratybos. Viename laive tarnavo nedrausmingas vyrukas, leitenantas Hoperis (akt. T.Kitschas). Po pratybų už smulkų chuliganizmą jį netgi ketino pašalinti iš laivyno. Tačiau ufonautų dėka vyrukui lemiamą akimirką teko imtis iniciatyvos. Tai galų gale išgelbėjo ne tik mūsų planetą, bet ir Hoperio karjerą. Liaudis teisi: nėra to blogo, kas neišeitų į gera. 

Išvados

Transformerių populiarumas sukėlė pavydą kitiems žaislams, kurie irgi panoro tapti kino žvaigždėmis. Tik ne sausumoje, o vandenyje. Taip gimė fantastinis kovinis patriotinis filmas „Laivų mūšis“. Išbandyto formato produktas, gausiai pastiprintas vaizdo efektais, it vandens čiuožikai po vandenį straksinčiais ateivių laivais, dailia ir ryžtinga blondine bei kariškiu su kojų protezais.

Noriu perspėti, kad neverta kreipti dėmesio į daugybę loginių klaidų, nes tai sugadins pramogą. Nusiteikite geranoriškai.

Puikus politinio korektiškumo pavyzdys, kadangi iš gerosios pusės čia pasirodo juodaodis karo invalidas, kariškiai veteranai ir netgi mokslininkas su akiniais. Jau nekalbant apie vieną taikliai šaudantį japoną. Blogiui atstovauja tik saulės vengiantys ufonautai. Amerikiečių sumanumas ir didvyriškumas gelbsti pasaulį.

Noriu perspėti, kad neverta kreipti dėmesio į daugybę loginių klaidų, nes tai sugadins pramogą. Nusiteikite geranoriškai. Filmo autoriai sukūrė dinamišką reginį, kurį žiūrėdami, prisiminsite 2011 metais susuktą juostą „Pasaulinė invazija: mūšis dėl Los Andželo“, o ypač jau klasikinę „Nepriklausomybės dieną“, iš esmės pradėjusią naująją pasaulių karo madą kine. Filmas juokingas, bet nenuobodus ir netgi ne toks primityvus, kaip transformerių nuotykiai. Žodžiu, skirtas šiek tiek vyresnio amžiaus vaikams.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Laivų mūšis“ (Battleship) JAV, 2012  m., 120 min.
Režisierius Peteris Bergas.
Vaidina: Tayloras Kitschas, Liamas Neesonas, Rihanna.
ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: Battleship Final Trailer 2012 [HD] - Official Movie Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius