Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 19

Kino kodas: „Laukiniai“ – prancūziškai holivudinė merginos O istorija

Šiltoji Kalifornija, banglentės ir klestintis marihuanos verslas. Taip smagiai gyvena du bičiuliai: agresyvusis Čonas (akt. T.Kitchas) ir romusis Benas (akt. A.Tayloras-Johnsonas), draugiškai besidalijantys viena mergina vardu O (akt. B.Lively). Tai toks ne tiek meilės, kiek šiaip sekso trikampis, skendintis svaiginančiuose kanapių dūmuose.
Blake Lively filme „Laukiniai“
Blake Lively filme „Laukiniai“ / Kadras iš filmo

 Augalų mylėtojai augina tokias geras kanapes, kad su jais bendradarbiauti užsigeidžia visagalis Meksikos narkotikų kartelis, vadovaujamas ponios Elenos (akt. S.Hayek). Vyrukai to nenori, bet jų niekas perdaug neklausia. Kad jie būtų klusnūs, gangsteriai pagrobia O ir nuo tos akimirkos prasideda beprotiška arbatėlė, kurios virime itin aktyviai dalyvauja federalinis agentas Denis (akt. J.Travolta) bei įtarus ir žiaurus Elenos parankinis Lado (akt. B.Del Toro). Ką sugalvos du draugai, norėdami išvaduoti savo partnerę?

Išvados 

Kaip sakoma vienoje mobilaus ryšio operatoriaus reklamoje, kam turėti vieną, jei gali turėti du? Situacija prancūziška, matyta kine anksčiau, bet holivudinė versija neatrodo nei elegantiška, nei įtikinama. Ir tai bene didžiausia (ir neišnaudota) filmo intriga. Legendinis režisierius Oliveris Stone‘as („Gimę žudyti“, „JFK“) kiek prarado formą arba pasuko lengvesniu keliu. Jis sukūrė nuotykinę popsinę istoriją apie supykusius ir keršijančius vyrukus, filmo pradžioje itin mėgaudamasis idėja apie bendro naudojimo nuolat „apsitorčinusią“ merginą, kurios dienoraščio (ar memuarų) ištraukų mes priversti klausyti daugiau kaip dvi valandas. Tai truputį erzina. 

Oliveris Stone‘as kiek prarado formą arba pasuko lengvesniu keliu. Jis sukūrė popsinę istoriją apie supykusius ir keršijančius vyrukus.

Iš pradžių net nelabai aišku, ar tai bus drama, ar parodija apie du draugus, kurių vienas nori išgelbėti pasaulį kanapių pagalba. Filmas įsibėgėja jau apie vidurį ir tampa trileriu su dramos inkliuzais. Jame dominuoja būdingas

O.Stone‘o videoklipinis montažas, stambūs planai ir gan atviros prievartos scenos. Per tas dvi valandas išgirsite keletą neblogų dialogų (puikiai vaidina B. Del Toro!) ir pamatysite keletą įtaigių epizodų (pinigų pagrobimas, tariamo išdaviko egzekucija), bet apskritai istorija palieka išdildomą įspūdį. 

Žiūrint ideologiškai, tai filmas apie ištikimybę šiuolaikiniame dviveidiškumą skatinančiame pasaulyje (beveik visi personažai žaidžia dvigubą žaidimą). Gaila, kad tai lieka tik užuomina, kurią užgožia efektingas išorinis dekoratyvumas. Kaip ir neatskleisti gyvenimo trise niuansai.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Laukiniai“ (Savages) JAV, 2012  m., 130 min. 
Režisierius Oliveris Stone’as. 
Vaidina: Benicio del Toro, Blake Lively, Johnas Travolta, Salma Hayek ir kiti.
ĮVERTINIAMAS 2/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius