Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 16

Kino kodas: „Ledynmetis 4: žemynų atsiradimas“ – šou ant ledo su beždžione

Jeigu žiūrime jau ketvirtąją „Ledynmečio dalį”, reiškia, kad neišskiriama trijulė: mamutas Menis (įgarsino R.Šapauskas), tigras Diegas (D.Svobonas) ir tinginys Sidas (A.Sakalauskas) vėl yra priversti gelbėti savo bei artimųjų kailį.
 „Ledynmetis 4: žemynų atsiradimas“
„Ledynmetis 4: žemynų atsiradimas“ / Kadras iš filmo

Artimųjų šįkart padaugėjo: Menis rūpinasi savo dukros Persikutės ateitimi, o vėplai Sidui jo savanaudiška šeimynėlė paliko prižiūrėti bedantę ir todėl labai piktą močiutę (įgarsino E.Žebertavičiūtė). Dėl visko kaltas gilių aistruolis - voveriukas Skretas, kuris, pasiekęs Žemės branduolį, inicijavo žemynų atsiradimą. Tokiu neįtikėtinu būdu minėti herojai atsidūrė vandenyne ant ledo lyties, kur pakliuvo piratų nelaisvėn. Jų kelionė namo primins Homero aprašyto Odisėjo nuotykius (įskaitant ir dantytas Sirenas). Gerai, kas gerai baigiasi. 

Išvados 

Gali skambėti keistai, bet animaciniai filmai, augant skaičiui prie pavadinimo, tampa vis labiau animaciniai (t.y. judrūs) ir beprotiški. Tai galioja ir „Madagaskaro” ciklui, ir netgi „Betmenui” ar „Žmogui vorui”. Turinį užpildo gaudynės, stichinės nelaimės, grumtynės ir neįtikėtini nuotykiai žemėje, vandenyje bei kosmose. Siužetui tampa ankšta, o logika apskritai išbraukiama iš sąrašo.

Laimė, „Ledynmečio” kūrėjai neužmiršo personažų, kurių mimikos ir dialogai (o kartais išlaikytos pauzės) verčia iš koto.

Laimė, „Ledynmečio” kūrėjai neužmiršo personažų, kurių mimikos ir dialogai (o kartais išlaikytos pauzės) verčia iš koto. Vėl dėmesį prikausto nepataisomas optimistas Sidas su močiute ir mielas, ištikimas Persikutės bičiulis, berods, Kurmis. Ir, aišku, gerokai trenkti Oposumai, jau nekalbant apie Skretą. Filmo scenarijus kiek nuvilia, nes jis sudėliotas iš pasiteisinusių holivudinių štampų (paauglių santykių problemos, piratai), tačiau herojams leidžiama bendrauti ir taip atskleisti savo charakterius. 

Sugrįžti į gerai pažįstamą hiperaktyvių, kalbančių priešistorinių gyvūnėlių pasaulį bus smagu ir suaugusiems (nemažai pokštų skirta jiems), ir mažiesiems žiūrovams. Jie galės pasikartoti tiesas, girdėtas kituose animaciniuose filmuose: apie atkaklumą siekiant tikslo, ištikimybę draugui, narsą ir tai, kad svarbu ne ūgis, bet smūgis.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Ledynmetis 4: žemynų atsiradimas“ (Ice Age 4: Continental Drift) JAV, 2012  m., 90 min. 
Režisieriai Steve Martino ir Michaelas Thurmeieris. 
Lietuviškai įgarsino: Rimas Šapauskas, Arūnas Sakalauskas, Dainius Svobonas, Džiugas Siaurusaitis,  Elvyra Žebertavičiūtė ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: Ice Age 4 : Continental Drift | Official Trailer HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius