-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 17

Kino kodas. „Lengvabūdė pirmūnė“

Pasaulį suktis verčia iš lūpų į lūpas sklindantys gandai. Tai pagrindinis žmonijos tragedijų ir komedijų šaltinis. Filmo „Lengvabūdė pirmūnė“ autoriai pasirinko labai paprastą, lokalų atvejį, kuris puikiai tai iliustruoja.
„Lengvabūdė pirmūnė“
„Lengvabūdė pirmūnė“ / Kadras iš filmo

Vienos eilinės mokyklos moksleivė Oliv (E.Stone), norėdama praleisti savaitgalį viena, pameluoja geriausiai draugei apie karštą pasimatymą. Sugalvotą istoriją nugirsta mokyklos pleputė skaistuolė Mariana ir romioji Oliv žaibiškai pavirsta ištvirkėle. Kai kurie bendraklasiai tuo greitai pasinaudoja, nuolaidų kuponais mokėdami Oliv už tariamas paleistuvystes ir teisę pasigirti nebūtu meilės nuotykiu. Nepaisant tokios humanitarinės pagalbos, geraširdė Oliv greitai tampa atstumtąja. Teks sugalvoti, kaip išsisukti iš nebekontroliuojamos situacijos...

Išvados

Kupinas gerų pokštų ir spalvingų personažų filmas visų pirma taikliai pademonstruoja gandų sklidimo mechanizmą ir žmonių dviveidiškumą. Melo kojos trumpos, bet paralyžiuota tiesa neturi nė tokių. Įvairios melo formos labai giliai įsišaknijusios mūsų prigimtyje (pažiūrėkime, kas vyksta Lietuvoje), kadangi jis padeda pasiekti norimus tikslus, pasipelnyti ar tiesiog išlikti. Antraip šis sugebėjimas būtų išnykęs. Oliv pradinis, iš esmės nekaltas, melas tampa pradžia apgavysčių lavinos, į kurią itin lengvai savo noru įsitraukia vis daugiau žmonių.

Tiesa anksčiau ar vėliau išaiškėja, bet kai kas spėja pasinaudoti tomis trumpomis kojomis. Taigi, rizika ir vėl pasiteisino. Ką ir reikėjo įrodyti. Nepaisant minėto ideologinio aspekto, „Lengvabūdė pirmūnė“ yra tiesiog gera pramoga, kurios sėkmę lemia ne tik E.Stone natūralus žavesys ir aktoriniai sugebėjimai, bet ir, pavyzdžiui, supertolerantiški jos tėveliai. Tolerancija, beje, yra vienas efektyviausių melo priešnuodžių.

Faktai

„Lengvabūdė pirmūnė“ („Easy A“) JAV, 2010 m., 90 min.
Režisierius Willas Gluckas.
Vaidina: Emma Stone, Danas Byrdas, Stanley Tuccis.
ĮVERTINIMAS 3/4 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius