Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 30

Kino kodas: „Loraksas“ – miško broliai ir priešai

Sintetinio ir visiškai sterilaus gyvenimo idealas – miestelis iš plastiko, kuriame gyvena Tedas (įgarsino D.Jankauskas) su mama ir močiute. Jo gyvenimas spalvingas ir nerūpestingas, kaip filme „Trumeno šou“. Tačiau ir čia meilė sumaišo visas kortas.
„Loraksas“
„Loraksas“ / Kadras iš filmo

Kai daili mergaitė Odrė (įgarsino  A.Teresiūtė) užsimena norinti pamatyti gyvą medį, Tedas pasišauna jį nors iš po žemių iškasti.

Bet tokiame  mieste net visagalis Tomas Cruise‘as to nesugebėtų. Todėl Tedas už miesto sienų susiranda keistą atsiskyrėlį (įgarsino D.Meškauskas), tūnantį bokšte, ir iš jo vargais negalais ištraukia nepaprastą istoriją apie fantastiškai spalvingus medžius bei jų neįtikėtiną žūtį. Berniukas dar nenujaučia, kad šis nuotykis gali pakeisti ekologinės krizės nuniokotą pasaulį. 

Išvados

Filmo pavadinimas tarsi liudija, kad pagrindinis herojus turi būti kažkoks Loraksas. Jis yra, bet šiek tiek šešėlyje. Tai apelsino spalvos ir beveik tokios pat formos padaras su ištaigingais ūsais – mitinis miško saugotojas. Atrodo rūstus, tačiau jo bene vienintelis ginklas – liežuvis. O su šiuo padargu ne tik šiuolaikinių, bet ir pasakose gyvenančių ekologinių iškrypėlių nesustabdysi.

„Liūdna gyventi kapitalizme be stabdžių“, – kino kalba mums byloja autoriai.

Todėl Loraksas liūdnai stebi, kaip miško ir jo gyventojų gyvenimas rieda į pakalnę. Tačiau jis (kartu su meškiukų govėda) pagyvina šį itin spalvingą, komiškai dramatišką ir pamokantį filmą apie gamtos privalumus ir apie tai, kad net vienas žmogus gali daug ką pakeisti (arba sugadinti). Moralas, kaip matote, įprastinis, tačiau prasmingas ir įtaigus.

„Bjauriojo aš“ autoriai šįkart sukūrė kiek rimtesnę ir niūresnę istoriją, kurią verta pamatyti ir mažiems, ir dideliems. Jeigu kai kur bus baisoka, tai tik jūsų pačių labui. „Liūdna gyventi kapitalizme be stabdžių“, – kino kalba mums byloja autoriai. Filmas puikiai įgarsintas lietuvių kalba (ypač Tedo motina!) ir apskritai skanus kaip koks zefyras. Paragaukite.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Loraksas“ (Dr. Seuss’ the Lorax) JAV, 2012  m., 90 min.
Režisieriai Chrisas Renaud ir Kyle’as Balda.
Įgarsino: Sigutis Jačėnas, Darius Meškauskas, Dainius Jankauskas, Adelė Teresiūtė, Agnė Šataitė ir kiti.
ĮVERTINIMAS 4/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius