Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 23

Kino kodas: „Mikė Pūkuotukas“, arba Miško trileris

Nors filmas-operetė „Mikė Pūkuotukas“ tetrunka valandą, autoriams akivaizdžiai sunkoka užpildyti tą erdvę kokybišku turiniu. Tiesa, ne visiems žiūrovams tai rūpi.
„Mikė Pūkuotukas“
„Mikė Pūkuotukas“ / Kadras iš filmo

Mikė Pūkuotukas (įgarsino akt. S.Jačėnas) atsibudo alkanas. Jo pilvelis gurgdamas reikalauja medaus. Medaus nėra. Mikė nusprendžia šiuo tikslu aplankyti kaimynus. Bet prieš tai reikia depresijos kamuojamam Asiliukui Riukui (P.Česaitis) surasti prarastos uodegos pakaitalą.

Negana to, savo protinius sugebėjimus pervertinanti Pelėda (A.Dapšys) neteisingai perskaito vieną trumpą žodį. Veiksmažodis ribotų miško žvėrelių sąmonėje virsta daiktavardžiu, o iš tiesų – įsivaizduojama pabaisa Grįšiumi, pagrobusiu Jonuką (matyt, ta Pelėda per dažnai žiūri trilerius apie žmonių grobimus per TV). Baimė pagaugais nueina per visą gimtojo Miško peizažą...

Išvados

Mažiausiems žiūrovams istorija turėtų patikti, nes ji dinamiška, personažai juokingai kalba, dailiai dainuoja ir greitai, nors dažniausiai beprasmiškai, juda ribotoje erdvėje. Vyresnieji žiūrovai, spėju, su nostalgija prisimins praktiškai tobulą režisieriaus Fiodoro Chitruko trumpametražinį animacinį filmuką, kuriame puikus ritmas ir koncentruotas veiksmas. Ir absurdiškas humoras ten buvo juokingas.

Vyresnieji žiūrovai, spėju, su nostalgija prisimins praktiškai tobulą režisieriaus Fiodoro Chitruko trumpametražinį animacinį filmuką.

Holivudinėje versijoje, nors autoriai novatoriškai, kaip scenografiją, naudoja knygos puslapius, įtraukia į veiksmą net raides ir žodžius, siužeto visuma neintriguoja. Dominuoja pasikartojantys viražai su medaus pilna arba tuščia puodyne. Tokiame peizaže išryškėja personažų charakteriai.

Tikėkimės, kad vaikai nepastebės, kokie iš tiesų keisti yra šio filmo herojai: pasyvus mizantropas Riukas (genetiškai užprogramuotas būti nevykėliu?), nuoširdus, bet neraštingas Mikė, nuolat galvojantis apie medų (paranoja?), itin nekritiško mąstymo, tačiau aktyvus Paršelis (hiperaktyvumo sutrikimas?), pseudointelektuali Pelėda (disleksija?), šveplas Tigras (odontologinės problemos?) ir savitvardą dažnai prarandantis Zuikis paklaikusiomis akimis, tarsi atkeliavęs iš „Alisos stebuklų šalyje“. Ach, tas netobulas pasakų pasaulis. Beveik kaip žmonių...

Faktai

„Mikė Pūkuotukas“ („Winnie the Pooh“) JAV, 2011 m., 65 min.
Režisierius Donas Hallas.
Lietuviškai įgarsino: Sigutis Jačėnas, Darius Auželis, Gytis Balčiūnas, Ilona Balsytė, Albinas Arkauskas, Arvydas Dapšys ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: Winnie the Pooh Movie Trailer Official (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius