Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 08

Kino kodas: „MS1: Kalėjimo griūtis“ – užsispyrėlės tramdymas kosmose

Viskas prasideda kovinių-nuotykinių filmų mėgėjams puikiai žinomu būdu: mes susipažįstame su neteisingai apkaltintu kietu vyruku Snou (akt. G.Pierce‘as). Jam gresia trisdešimt metų kalėjimo užšaldytame būvyje (t.y. šaldytuve, kaip kažkada filme „Visa griaunantis“), bet jis neišduoda bendrininko-pagalbininko.
„MS1: Kalėjimo griūtis“
„MS1: Kalėjimo griūtis“ / Kadras iš filmo

Ateityje kaliniai saugomi būtent taip – kosminiame kalėjime, skriejančiame orbita aplink Žemę. Tačiau vyrukui pasiseka, kadangi kaip tik tuo metu JAV prezidento dukra Emilė (M.Grace), besilankanti būtent ten, kur laikomi itin pavojingi recidyvistai, patenka į didelę bėdą. Prasidėjus kalinių maištui, Snou sutinka už tam tikrą atlygį nuskristi ir pargabenti merginą namo.

Išvados

Ten kur prodiuseris Lucas Bessonas, reikia tikėtis gero šou su humoro elementais. Žmogui, matyt, smagu kurti XXI amžiaus B klasės pramoginį kiną, pasižymintį paprastu siužetu, spalvingais neigiamais personažais (pagrindinis vienaakis psichopatas, kalbantis škotišku akcentu, jums turėtų ilgokai išlikti atmintyje), nebrangiais vaizdo efektais, reaktyviniu siužeto rutuliojimosi tempu ir komiškais dialogais. Beje, siužete daug logikos nėra, bet jos gal nė nereikia. 

Ten kur prodiuseris Lucas Bessonas, reikia tikėtis gero šou su humoro elementais.

Ir iš tiesų nenuobodu. G.Pierce‘ui tinka vaidinti kietą vyruką, neprarandantį humoro jausmo net labiausiai kritišku momentu. Tai jam praverčia, kadangi prezidento dukrelė – ne iš kelmo spirta ir tvirto charakterio mergina. Esminė filmo intriga – ne tai, ar Snou su Emile paspruks iš tikru pragaru pavirtusio kalėjimo (ne blogiau už mane žinote, kad L.Bessono filmuose laiminga pabaiga neišvengiama).

Bet kokiu būdu jiedu suras bendrą kalbą ir atsidurs vienoje lovoje. Tenka pripažinti, kad prancūzai šiek tiek subtiliau už Holivudą tai atlieka, pernelyg nenusaldindami finalo. Štai taip „Penktojo elemento“ autorius L.Bessonas, sukryžminęs klasikinį fantastinį trilerį „Pabėgimas iš Niujorko“ su „Žvaigždžių karais“, pelnytai užsidirbs keletą milijonų iš adrenalino fanatikų.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„MS1: Kalėjimo griūtis“ (Lockout) Prancūzija, 2012  m., 95 min. 
Režisieriai  Jamesas Matheris ir Stephenas St. Legeras
Vaidina:  Guy Pierce’as, Maggie Grace, Peteris Stormare'as ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius