Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 25

Kino kodas: „Nepaprastas Žmogus-voras“ – lipnieji vorų produktai

Ką gi, tenka susitaikyti su tuo, kad prabangių kino komiksų srautas tik auga. Žinodami, kad žiūrovų atmintis metams bėgant sparčiai blėsta, naujosios Voražmogio versijos autoriai nusprendė tiesiog iš naujo perfilmuoti 2002 metais kinuose pasirodžiusią istoriją apie našlaitį Pyterį, kuriam įkando radioaktyvus voras.
Andrew Garfieldas ir Emma Stone filme „Nepaprastas Žmogus-voras“
Andrew Garfieldas ir Emma Stone filme „Nepaprastas Žmogus-voras“ / Kadras iš filmo

Be abejo, yra šiokių tokių skirtumų (kiti aktoriai), bet esmė nesikeičia. Kuklus ir padorus moksleivis Pyteris Parkeris (akt. A.Garfieldas), tapęs lipniu antžmogiu, užsideda kaukę ir stoja teisėsaugos pusėn. Finale jam teks susiremti su buvusiu tėvo bendradarbiu dr. K.Konorsu (akt. R.Ifansas), po genetinių savimanipuliacijų pavirtusiu didžiuliu kalbančiu Driežu. Vaikinui pasiekti tikslą padės jo mylimoji Gven Steisi (akt. E.Stone), besimokanti toje pačioje klasėje.

Išvados 

Tai, kad filmas kainavo bene 230 mln. JAV dolerių, ekrane akivaizdžiai matosi. Vaizdo efektų daug ir jie įspūdingi. Laimė, jie naudojami saikingai, o ne kaip cikle „Transformeriai“. Erdvinė versija irgi labai kokybiška, kadangi istorija nufilmuota specialiomis 3D kameromis. Nors filmas trunka daugiau negu dvi valandas, miegas neima, kadangi režisierius sugebėjo išlaikyti veiksmo tempą ir, kas dar svarbiau, atskleidė herojų dvasią bei suintrigavo jų tarpusavio santykiais.

Nutrūktgalviški nuotykiai, įsimintini personažai ir šiek tiek mokslo aktualijų – toks yra sėkmingo komikso XXI a. kine receptas.

Pyterį vaidinantis A.Garfieldas – akivaizdžiai gabus aktorius, įtaigiai ir komiškai (teisingas sprendimas) pademonstravęs savo transformacijos procesą. Kitas geras ėjimas – Emmos Stone pasirodymas šiame projekte, kuri jau įrodė esanti viena geriausių naujosios kartos aktorių („Tarnaitė“). Šis duetas filme bene labiausiai ir prikausto dėmesį.   

„Žmogus voras” - stilingas komiksas su nemenka mokslinės fantastikos doze. Jame mokslo gan daug, kadangi autoriai mėgina paaiškinti, kaip genetinė modifikacija paverčia žmogų pabaisa. O viskas prasidėjo, siekiant sužinoti, kaip veikia regeneracijos mechanizmas.

Beje, tai svarbi mokslinė problema, kurią išsprendus, būtų galima atauginti galūnes žmogui, kuris jų neteko nelaimingo atsitikimo metu. O vėliau galbūt atauginti ir vidaus organus. Taigi, nutrūktgalviški nuotykiai, įsimintini personažai ir šiek tiek mokslo aktualijų – toks yra sėkmingo komikso XXI a. kine receptas.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Nepaprastas Žmogus-voras“ (The Amazing Spiderman) JAV, 2012 m., 130 min.
Režisierius Markas Webbas
Vaidina: Andrew Garfieldas, Emma Stone, Rhysas Ifansas ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: The Amazing Spider-Man New Trailer 2 Official 2012 [1080 HD] - Andrew Garfield

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius