-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 15

Kino kodas: „Operacija: Zodiakas“ – gyvenimas kaip nuotykis

Šioje recenzijoje dažnai teks kartoti žodžius „labai“ arba „itin“. O taip pat „turbo“ arba „super“.
Filmas „Operacija: Zodiakas“
Filmas „Operacija: Zodiakas“ / Kadras iš filmo

Nepailstantis vikruolis, lobių ieškotojas ir vagišius pravarde Azijos Vanagas ( Jackie Chanas) gauna beprotiškai pelningą užsakymą surasti superlegendinius meno dirbinius – dvylika iš bronzos išlietų kinų Zodiako ženklų, kuriuos daugiau kaip prieš šimtą metų iš labai prabangių rūmų Kinijoje pagrobė Vakarų pasaulio užkariautojai. Kažkodėl jų labai visi trokšta ir moka dešimtis milijonų dolerių. Tačiau užsakovui – itin turtingam, ciniškam ir godžiam meno dirbinių bei senų kultūros artefaktų aukcionų organizatoriui Lorencui Morganui (O. Plattas) skersai kelio stoja organizacija, kurios nariai reikalauja liautis spekuliuoti meno vertybėmis ir grąžinti šalims, iš kurių jos buvo pagrobtos. O ir J. Chano herojų, bekeliaujantį su bendrais po pasaulį ir itin išradingai renkantį tas galvas, pradeda palengva graužti sąžinė. Tačiau nesustabdysi upės bėgimo, nenumaldysi žmogaus godumo.

Išvados

Jeigu mėgstate žiūrėti nepaprastai dinamiškai sumontuotus vaizdo klipus, šis filmas kaip tik jums. Jo tempas itin spartus, tad norint suprasti siužetą, teks žiūrėti itin susikaupus arba įsitempus. Tačiau patarčiau to nedaryti, o tiesiog mėgautis tuo, ką matysite ekrane. Ten visko bus labai daug, kaip įprasta šio universalaus aktoriaus, režisieriaus ir prodiuserio viename asmenyje kino juostose. Nors J. Chanas netrukus sulauks 60-ties metų, jis vis dar pakankamai vikrus ir netingi pats atlikti nemažai triukų. Tiesa, jam praverčia ir kompiuteriniai vaizdo efektai.

Galima teigti, jog J. Chanas liko ištikimas sau ir suteikė savo gerbėjams dar vieną linksmą ir kiek beprotišką pramogą.

Reikia pripažinti, jog išradingų kautynių (pavyzdžiui, ant sofos) epizodai sumontuoti labai gerai, yra čia ir keletas originalių sprendimų (parašiuto panaudojimas labirinte). Akivaizdu, kad kūrybinei grupei tai labiau žaidimas, nei sunkus darbas. Artėdamas prie savo karjeros pabaigos, J. Chanas autoironijos bei komiškų elementų kupiną šou dar papildo moralu apie kultūros vertybių apsaugą. Pramogos tai negadina. Tiesa, norėtųsi, kad kai kurie epizodai būtų trumpesni, nes dėl to filme neišvengta nedidelių duobių.

Buvo labai smalsu pažiūrėti, kuo nustebins šis legendinis Honkongo kino meistras, prieš kelis dešimtmečius Rytų kovų menų kino arenoje sėkmingai pakeitęs Bruce‘ą Lee. Galima teigti, jog J. Chanas liko ištikimas sau ir suteikė savo gerbėjams dar vieną linksmą ir kiek beprotišką pramogą.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Operacija: Zodiakas“ (Chinese Zodiac) Honkongas ir Kinija, 2012 m., 120 min.

Režisierius Jackie Chanas.

Vaidina: Jackie Chanas, Qi Shu, Laura Weissbecker.

ĮVERTINIMAS 2,5/4

VIDEO: Filmo „Operacija: Zodiakas“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius