Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 31

Kino kodas: „Pabaisa“, arba Grožio ir bjaurumo aukos

Ši sumoderninta pasaka, apdengta melodramos šydu, turėjo keliauti ne į kino ekraną, bet tiesiai į DVD formatą. Gal dėl to fantastinė romantinė drama „Pabaisa“ ir buvo keletą mėnesių „marinuojama“ ant lentynos.
Romantinėje dramoje „Pabaisa“ vieną pagrindinių vaidmenų sukūrė Vanessa Hudgens.
Romantinėje dramoje „Pabaisa“ vieną pagrindinių vaidmenų sukūrė Vanessa Hudgens. / Kadras iš filmo

Jaunas, gražus, turtingas ir įžūlus – štai koks tas garbanius Kailas (akt. A.Pettyferas). Jaunuolis žino, kad šie koziriai jį automatiškai paverčia lyderiu, prie kurio šliejasi dailios merginos bei pataikūnai. Bet kas galėjo žinoti, kad šiuolaikinėje Amerikoje esama jaunų, bet jau perspektyvių raganų, galinčių žiauriai nubausti tokius ciniškus pasipūtėlius. Gotiško stiliaus raganaitė Kendra (akt. M.-K.Olsen) viens du paverčia Kailą randuotu pabaisa. Norėdamas atgauti pradinį pavidalą, vyrukas turės geruoju priversti kokią nors merginą jį pamilti. Apsisukti reiks per vienerius metus.

Išvados

Tai mėgėjiškai režisuotas filmas. Šypseną kelia netikėti siužeto posūkiai (kai kur dėl to kaltas montažas) ir keisti herojų poelgiai. Pagrindinė mintis, be abejo, teisinga – norint persiauklėti, išmokti mylėti, gražiai elgtis ir sužinoti kitokių gyvenimo tiesų, efektyviausia atsidurti varguolio/pabaisos/emigranto kailyje. Bėda, kad idėjos įgyvendinimas nelabai kokybiškas, o jei tiksliau – infantilus.

Blogiausia, kad jaunoji kino mėgėjų karta, žiūrėdama tokio lygio filmus (iš naujausių dar pridėčiau „Raudonkepuraitę“ bei „Greiti ir įsiutę 5“), gali visam gyvenimui susigadinti skonį. Juk viskas atrodo taip gražu, pamokoma ir romantiška. Simpatiški aktoriai, gėlės, auginamos šiltnamyje ant stogo, bręstanti meilė. Bene vienintelis filmo privalumas – aklas ir ironiškas Kailo mokytojas, kurį puikiai suvaidino Neilas Patrickas Harris. Šio personažo gyvenimo istoriją ir nuotykius pamatyti būtų kur kas įdomiau. 

Faktai

„Pabaisa“ („Beastly“) JAV, 2011  m., 90 min.
Režisierius Danielis Barnzas.
Vaidina: Alexas Pettyferas, Vanessa Hudgens, Mary-Kate Olsen ir kiti.
ĮVERTINIMAS 1/4

VIDEO: „Pabaisa“ / „Beastly“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius