Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 16

Kino kodas: „Paranormanas“ – kraupiai linksma istorija apie nepakantumą keistuoliui

Berniukui Normanui (įgarsino K.Smithas-McPhee) gyventi, oi, kaip nelengva. Jis visur mato negyvėlius (kaip jo bendraamžis iš „Šeštojo pojūčio”). Tuos, kurie slankioja tarp gyvųjų, dėl įvairių priežasčių negalėdami išnykti it dūmas iš šios ašarų pakalnės.
„Paranormanas“
„Paranormanas“ / Kadras iš filmo

O viskas miestelyje prasidėjo prieš pora šimtmečių, kai prisiekusiųjų teismas nuteisė ir sudegino mergaitę, apkaltintą raganavimu. Ji tiesiog buvo kitokia. Atrodo, kad dabar ilgai brandintas keršto troškimas pažadins kai kuriuos negyvėlius ir zombiai kartu su ja duos garo miestelėnams. Nebent Normanas perskaitys ištrauką iš vienos ypatingos knygos, atsistojęs prie raganos kapo. Bent taip iki šiol darydavo Normano dėdė valkata (įgarsino  J.Goodmanas). Bet jis ką tik mirė. Normanas su savo sese Kortne (A.Kendrick) ir geriausiu bičiuliu Nilu (T.Albrizzis) priverstas imtis pavojingos misijos ir akis į akį susidurti su nepilnamete ragana.

Išvados

Būkite pasiruošę morališkai, eidami į šį seansą. Tai lėlinis filmas vaikams ne visai tradicine tema. O ir personažai ne iš gražiųjų, beveik visi spuoguoti, kreivi ir šleivi. Visai kaip tikrovėje. Čia jums ne koks Bembis ar Mikė Pūkuotukas. Ir netgi ne „Kunfu Panda”. Čia siautėja vaiduokliai bei zombiai. Žmonės pikti ir linkę greitai pasmerkti artimą savo. Normanui sunku imtis gelbėtojo misijos. 

Būkite pasiruošę morališkai, eidami į šį seansą. Tai lėlinis filmas vaikams ne visai tradicine tema. O ir personažai ne iš gražiųjų, beveik visi spuoguoti, kreivi ir šleivi.

Ne paslaptis, kad paaugliai mėgsta siaubo filmus ir siaubo pasakas. Todėl animacinių filmų autoriai nusprendė šį rudenį pasiūlyti kaip niekad daug kraują stingdančių istorijų. Netrukus kinuose pamatysime istoriją su vampyrais („Monstrų viešbutis”) bei iš mirusiųjų prikeltu šuneliu („Frankenvynis”). Pridėkime šiuos filmus prie anksčiau rodytų „Koralainos ir slapto pasaulio”, „Mirusios nuotakos” ir gausime visai neblogą kolekciją. Visi tie nežmogiški padarai – puiki priemonė patikrinti herojų bei visuomenės žmogiškumą ekstremaliomis sąlygomis.

„Paranormanas” – profesionaliai sukurta ir kraupiai linksma istorija apie visuomenės nepakantumą keistuoliui, kuris pasirodo esąs pats sumaniausias iš visų. Beje, tai pasaulio istorijoje pasitaiko neretai – reikia turėti drąsos pasipriešinti susiklosčiusioms elgesio arba mąstymo normoms. Taiga, filmas iš esmės moko tolerancijos, skatina siekti užsibrėžto tikslo ir lengvai pašiepia minios psichologiją. 

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Paranormanas“ (ParaNorman) JAV, 2010  m., 90 min. 
Režisieriai Chrisas Butleris ir Samas Fellas. 
Įgarsino: Kodis Smithas-McPhee, Anna Kendrick, Tuckeris Albrizzis ir kiti. 
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: ParaNorman Official Trailer #2 - Stop Motion Movie (2012) HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius