Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 20

Kino kodas: „Projektas X“ – bėgam, motin, stogas dega!

Įvaizdis (ypač vidurinėje mokykloje) yra viskas ir tapti populiariu būtina bet kokia kaina? Jeigu su tuo sutinkate, suprasite, kodėl drovus paauglys Tomas (akt. T.Mannas) iš geros šeimos sutiko savo namuose suorganizuoti gimtadienio vakarėlį keliems šimtams žmonių, pasibaigusį katastrofiškai.
„Projektas X“
„Projektas X“ / Kadras iš filmo

Paklausęs savo bičiulio Kostos (akt. O.Cooperis) įtikinėjimų, kad jeigu švęsti, tai švęsti, jis praktiškai sudarė sandėrį su velniu. Mainai už populiarumą mokykloje – nusiaubtas visas rajonas. Jūs savo akimis pamatysite, kaip banali idėja virsta kūnu. Dideliu kūnu, o gal tiksliau būtų pasakyti – apanglėjusiais palaikais. Belieka vienintelė intriga – koks bus atpildas?

Išvados

Pažiūrėjus šio filmo reklaminį vaizdo klipą gali pasirodyti, jog sugrįžo kosminė pabaisa, pradėjusi griauti Niujorką filme „Operacija „Monstras“. Vaizdai apokaliptiniai, o ir nufilmuota panašiu reportažiniu stiliumi, judančia kamera. Filme paaiškėja kur kas rūstesnė tiesa – tai žmonių darbas. Ką ten žmonių – paauglių ir vieno pakvaišusio narkotikų prekeivio su liepsnosvaidžiu. Vyrukai, pagimdę „Pagirias Las Vegase“, naudojasi ta pačia formule, pasiūlę suaugusių auditorijai (S raidė!) filmą apie tai, kaip alkoholis, narkotikai ir muzikos ritmai išsiūbuoja vakarėlio laivą ir jis pavirsta „Titaniku“.

Bandyti pakartoti tai, ką daro filmų „Greiti ir įsiutę“ arba „Projektas X“ personažai, tikrovėje neverta, nes čia egzistuoja fizikos dėsniai ir baudžiamasis kodeksas.

„Projektas X“ priklauso sparčiai populiarėjančiam nemoralaus kino porūšiui. Svarbu suprasti, jog tai tik pramoga, neribotų fantazijų išsipildymas, kaip, pavyzdžiui, kompiuterinis tra-ta-ta žaidimas, padedantis atsipalaiduoti virtualiame pasaulyje.

Bandyti pakartoti tai, ką daro filmų „Greiti ir įsiutę“ arba „Projektas X“ personažai, tikrovėje neverta, nes čia egzistuoja fizikos dėsniai ir baudžiamasis kodeksas. Neabejoju, dauguma žiūrinčiųjų tą supranta.

Kai kas tvirtina, jog prievarta ir sadistinės scenos kino arba kompiuterio ekrane padeda žmonėms išsikrauti ir taip numaldyti įgimtą arba susikaupusią agresiją. Galbūt. Šis filmas, reikia pripažinti, sužadina norą gerai pasiausti, nes muzika „veža“, o baseine besipliuškenančios merginos „karštos“.

Pasižiūrėję galbūt pasinaudosite viena kita idėja savo gimtadienio vakarėliui ir suprasite, kokių klaidų vengti. Pavyzdžiui, pasisamdykite tvirtesnius apsauginius. Ir grąžinkite nykštuką savininkui, jeigu jis primygtinai to reikalauja.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Projektas X“ (Project X) JAV, 2012  m., 90 min.
Režisierius Nima Nourizadeh.
Vaidina: Thomas Mannas, Oliveris Cooperis, Jonathanas Brownas ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius