Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 04

Kino kodas: „Rezerviniai farai“

Yra mintys – grūdai, o yra ir makaronai, kadaise išmąstė Jurgis Gimberis. Ne kitaip ir Seime ar policijoje. Vieni šoka ir pramogauja žydrajame ekrane, laido liežuvius, o jų šešėlyje pluša pilkoji masė.
„Rezerviniai farai“
„Rezerviniai farai“ / Kadras iš filmo

Filmo „Rezerviniai farai“ pilkosios masės atstovai – buhalterijos aistruolis Alenas Gemblas (W.Ferrellas) ir jo porininkas karštakošis nevykėlis Teris Hoicas (M.Wahlbergas). Tragiškai žuvus dviem nuovados žvaigždėms, Alenas su Hoicu ima narplioti sudėtingą ir įžūlią finansinę aferą. Tai suteikia daug galvos skausmo jų viršininkui kapitonui Maučui (M.Keatonas).

Tačiau knislusis Alenas nuosekliai, nors ir su dideliais nuokrypiais, artėja prie tikslo, pakeliui ne kartą LAAABAI nustebindamas porininką. Čia švelniai sakant. Teris savo ruožtu irgi atskleidžia įgijęs porą keistų talentų.

Reziumė

Tai gan retas paukštis – policinio trilerio parodija. Klasikinė schema apie dviejų porininkų nuotykius gaudant nusikaltėlius gali būti interpretuojama labai rimtai (kaip filme „Majamio policija“) arba juokais (kaip komedijose „Blogi vyrukai“ ir „Piko valanda“). Yra ir trečias būdas – parodija. Sunkiausiai suvaldomas kino gaivalas. Būtent tai labiausiai domina „Rezervinių farų“ režisierių ir pagrindinį krūvį ekrane nešantį aktorių W.Ferrellą.

Žinoma, kad jis mėgsta vaidinti geraširdžius naivius kvailelius, kuriems galiausiai padeda fortūna. Vyrukas eina klasiko Leslie Nielseno („Nuogas ginklas“, „Aeroplanas“ ir t. t.) keliais. Tiesa, ne visada sėkmingai. Šįkart W.Ferrello herojui (su keliais kitais išraiškingais antraplaniais personažais) pavyks jus pralinksminti suteneriškos biografijos vingiais. Kriminalinis „Rezervinių farų“ siužetas tėra fonas, išryškinantis dviejų keistų herojų nuotykius ir tarpusavio santykius. Tikra draugystė atlaiko visus išmėginimus!

Faktai

„Rezerviniai farai“ („The Other Guys“) JAV, 2010 m., 105 min.
Režisierius Adamas McKay.
Vaidina: Willas Ferrellas, Markas Wahlbergas, Michaelas Keatonas.
ĮVERTINIMAS 3/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius