Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 08 06

Kino kodas: „Rizikinga erzinti diedukus 2“ – pašėlusių veteranų atrakcionas

Frenkas (58 metų B.Willisas), Marvinas (60-metis J.Malkovichius) ir Viktorija (68-erių H.Mirren) – guvūs „diedukai“, kuriems diena be adrenalino – prarasta diena. Be abejo, jie priversti būti budrūs ir niekada nesiskirti su ginklais, kadangi tebėra ypatingai pavojingi, kaip ir prieš trejus metus.
 „Rizikinga erzinti diedukus 2“
„Rizikinga erzinti diedukus 2“ / Kadras iš filmo

Šįkart trijulė ne savo noru vėl įsivelia į mirtiną žaidimą su ugnimi, o tiksliau sakant, su atomine ar net dar galingesne bomba. Jiems tenka blaškytis po pasaulį, aplankyti Londoną, Maskvą, Paryžių. Mat juos, kaip liudininkus, ketinama likviduoti. Grįžta praeities vaiduokliai. Norint išgyventi, Frenkui su Marvinu teks kontratakuoti, pasitelkiant į pagalbą ne tik Viktoriją, bet ir Frenko mylimąją Sarą (M.-L.Parker), o taip pat į Frenko gyvenimą trumpam sugrįžusią jo aistringą, buvusią mylimąją, rusų superagentę Katią (C.Zeta-Jones).

Išvados

Projekto, kuris jau virsta serialu, idėja paprasta, bet patraukli. Tai trilerių apie slaptuosius agentus parodija, kurioje dalyvauja įspūdingas aktorių ansamblis. Filmo „Rizikinga erzinti diedukus 2“ autoriai subūrė profesionalus ir tiesiog leido jiems linksmintis. Žiūrovus turėtų sužavėti komedijiniai aktorių sugebėjimai ir puikiai mums visiems atpažįstamos situacijos, sukeliančios kupiniems trūkumų herojams pavydą, norą konkuruoti, nerimą ar pyktį. Istorija prasideda kaip puiki nuotykių komedija, kurioje aktoriai mėgaujasi savo vaidmenimis.

Šiek tiek gaila, jog artėjant link finišo, puikias improvizacijas ir kandžias aktorines mini dvikovas užgožia ne itin kokybiškų kompiuterinių vaizdo efektų virtinė.

Ypač nepakartojamas J.Malkovichius – paranojiškasis Marvinas. Apskritai jau senokai neteko matyti tokios spalvingos, sumaniai šaržuotų personažų galerijos. Pradedant neva išprotėjusiu neregėtų bombų konstruktoriumi dr. Beiliu (A.Hopkinsas) ir baigiant rafinuotu gurmanu pravarde Varlė (D.Thewlis).

Šiek tiek gaila, jog artėjant link finišo, puikias improvizacijas ir kandžias aktorines mini dvikovas užgožia ne itin kokybiškų kompiuterinių vaizdo efektų virtinė. Filmas išbarsto savo kozirius, pavirsdamas banaliu veiksmo trileriu ir įsimaišydamas daugybės panašių, lengvai užmirštamų juostų minioje.

Yra filme ir papildomų privalumų suprantantiems rusiškai. Daug juoko sukelia amerikiečių bandymai kalbėti šia kalba. Ir tai ne vienintelis toks atvejis. Net T.Cruise‘as atrodė apgailėtinai, bandydamas apsimesti rusu naujausioje „Neįmanomos misijos“ dalyje.

Keista, kad dešimtis milijonų dolerių žarstantys prodiuseriai nesuranda kelių tūkstančių taisyklingam kai kurių personažų įgarsinimui normalia rusų kalba, nes amerikietiškus „rusus“ sunku suprasti. O šiaip tie diedukai turi parako. Lauksime naujų nuotykių.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Rizikinga erzinti diedukus 2“ (RED 2) JAV, 2013 m., 120 min.
Režisierius Deanas Parisot
Vaidina: Helen Mirren, Bruce‘as Willisas, Johnas Malkovichius ir kiti.
ĮVERTINKITE 3/4

VIDEO: „Rizikinga erzinti diedukus 2“ anonsas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius