-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 13

Kino kodas: „Šalutinis efektas“, arba Greitas būdas tapti protingu

Fantastinio trilerio „Šalutinis efektas“ siužetas pagrįstas jau senokai pasaulyje cirkuliuojančia idėja, kad mūsų smegenų efektyvumą galima kelis kartus padidinti. Tereikia stebuklingos tabletės.
Trileryje „Šalutinis efektas“ žiūrovai išvys Bradley Cooperį ir Robertą De Niro.
Trileryje „Šalutinis efektas“ žiūrovai išvys Bradley Cooperį ir Robertą De Niro. / Kadras iš filmo

Kai toks eksperimentinis preparatas atsitiktinai patenka į nevykėlio Edžio Moros (akt. B.Cooperis) burną, jo gyvenimas ima keistis žaibišku greičiu. Vyrukas tampa visažiniu supermenu, finansinių operacijų virtuozu ir susigrąžina mylimąją Lindę (akt. A.Cornish). Tačiau Edis ne ką lėčiau sužino, jog už tokius sugebėjimus gali tekti daug ką prarasti. Gal net gyvybę, į kurią kėsinasi ir stebuklingos tabletės, ir gangsteriai, taip pat spėriai įvertinę „papimpintų” smegenų privalumus.  

Išvados

Kaip tai žmogiška! Pripratus prie nuolat gerėjančio gyvenimo, norisi viską gauti greitai, be pastangų ir, jeigu įmanoma, už dyką. Štai kodėl tokios populiarios knygos iš serijos „Valgau ir lieknėju” arba „Kaip greitai tapti milijonieriumi”. Deja, energijos išsilaikymo dėsnis galioja visur, o fizikos ar fiziologijos nepergudrausi. Todėl už milijoninius honorarus ir iškovotus aukso medalius sportininkai moka sveikata, o genijais tampama tik sunkiu darbu.

Štai kodėl filmas – ne iš mokslinės fantastikos, o daugiau iš pasakų srities. Juolab kad „rezervinė” smegenų galia visgi yra mitas. Mūsų smegenys taip sukonstruotos, kad vienai jų daliai išėjus iš rikiuotės, funkcijas perimtų kita. Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Šios idėjos pagrindu gimė dinamiškas, nenuobodus filmas, kurio autoriai surado keletą įdomių režisūrinių ir montažinių sprendimų. Smagu žiūrėti, kaip simpatiškas herojus virtuoziškai laviruoja tarp pavojingų gyvenimo rifų.

„Šalutinis efektas” netgi užkrečia noru pačiam tapti panašiam į Edį – mes dažnai iš tiesų neišnaudojame savo galimybių, ir tam nereikia stebuklingų tablečių. Pakaktų vidinio cenzoriaus.

Faktai

„Šalutinis efektas“ („Limitless“) JAV, 2011  m., 100 min.
Režisierius Neilas Burgeris.
Vaidina: Bradley Cooperis, Robertas De Niro, Abbie Cornish ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

Čia galite pažiūrėti filmo „Šalutinis efektas“ anonsą:  

VIDEO: Limitless Trailer 2011 HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius