Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 06 07

Kino kodas: „Šrekas. Ilgai ir laimingai“

Siekiant išlaikyti romantikos aureolę, Šreko nuotykių ciklą reikėjo baigti trečiuoju filmu – vestuvėmis. Juk visi žino, kad po to prasideda kasdienybė ir rutina. Deja...
„Šrekas. Ilgai ir laimingai“
„Šrekas. Ilgai ir laimingai“ / Kadras iš filmo

Todėl ketvirtajame filme vyksta nuspėjami procesai: Šrekui iki gyvo kaulo įgrįsta vaikų priežiūra. Net Fiona jo nebedžiugina. Tad jis mielai sutinka pasirašyti sutartį su keistu nykštuku Bilduku (W.Dohrnas) piktomis akimis, kuris mainais už vieną žaliojo pabaisos dieną suteiks jam dieną laisvės nuo šeimyninio gyvenimo (man atrodo, kad pailsėti nuo šeimos galima ir paprastesniu būdu – išėjus atostogų, pavyzdžiui, bet tada nebūtų filmo).

Pasirašęs Šrekas kaipmat supranta padaręs lemtingą klaidą. Nykštukas tokiu būdu suvedė su juo senas sąskaitas, ir naivusis milžinas bus priverstas atlikti tikrą žygdarbį, kad išgelbėtų ne tik save, bet ir pasaulį (arba atvirkščiai).

Reziumė

Nesinori išduoti daug siužeto detalių, bet turbūt galima pasakyti, kad scenarijaus autoriai panaudojo mėgstamą fantastų triuką apie alternatyvią tikrovę. Tas efektas neblogai suveikė filmuose „Drugio efektas“ arba „Griaustinio garsas“. Pastaruoju atveju autoriai gauna progą pakartoti pirmojo „Šreko“ siužetą su variacijomis. Kontrasto principas keletą kartų suveikia neblogai.

Jis sukelia komiškų situacijų, tačiau akivaizdu, jog tai viso labo desperatiškas mėginimas išspausti dar šiek tiek gėrio iš produkto, kurio galiojimo laikas jau pasibaigė. Tarp daugybės įprastinių pamokymų bei moralų apie šeimos vertybes, ypač vertingas ir aktualus (gal kai kam pavėluotas) pamokymas: pasirašydami sutartis su banku ar kokiu monopolininku, atidžiai perskaitykite visą tekstą, ypač parašytą smulkiausiu šriftu. Antraip gali paaiškėti, kad jums irgi gresia prarasti turtą, o gal net žmoną.

Faktai

„Šrekas. Ilgai ir laimingai“ („Shrek Forever After“) JAV, 2010 m., 90 min.
Režisierius Mike‘as Mitchellas.
Įgarsino: M.Myersas, C.Diaz, E.Murphy ir kt.

ĮVERTINIMAS 4/2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius