-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 25

Kino kodas: „Sunokusios pamergės“, arba Kinas kaip veidrodis

Jeigu vyrukai turi teisę į „Pagirias Las Vegase“, merginos irgi gali surengti ne mažiau pašėlusį mergvakarį.
Komedija „Sunokusios pamergės“
Komedija „Sunokusios pamergės“ / Kadras iš filmo

Komedijos „Sunokusios pamergės“ veikėja Lilijana (akt. M.Rudolph) susižadėjo ir jos geriausia draugė Enė (akt. K.Wiig) ketina suorganizuoti puikų pramogų maratoną. Deja, į geriausias drauges pretenduoja ir nuotakos vyro viršininko turtinga žmona Helena (akt. R.Byrne).

Idėjų varžytuvės virsta kova, kurioje nepavyksta išvengti katastrofiškų padarinių. Vienas tokių – apsikakojusi nuotaka gatvės viduryje ar apvemta jos draugės galva prabangaus vestuvinių suknelių salono klozete. Iš pradžių Enė beviltiškai pralaimi šiame „konkurse“ į geriausios draugės vietą, bet vėliau situacija netikėtai ima keistis...

Išvados

Tęsiasi vulgariųjų, politiškai nekorektiškų komedijų neformalusis ciklas (kai kurios, kaip „Pagirios Las Vegase“, tikrai juokingos). Iš ko jas atpažinti? Iš besaikio alkoholio vartojimo, nerangaus sekso, demonstratyvaus tuštinimosi, vėmimo, masturbavimosi epizodų ir išsamių kalbų apie minimus procesus.

Viso to apstu ir filme „Sunokusios pamergės“, bet čia autoriai dar nusprendė praplėsti meniu, pridėdami lyrines tikros draugystės ir tikros meilės paieškos linijas. Ir persūdė, pagimdę kino hibridą. Komedija tapo pernelyg ilga ir išbalansuota. Linksmą nuotaiką išblaško melodramatiški ir lėti epizodai. Nepaisant perdėto vulgarumo, tokių komedijų patrauklumas slypi tame, kad jų herojai – eiliniai žmonės, nesigėdijantys savo trūkumų.

Daugelis žiūrovų tikrai atpažins vieną kitą epizodą iš savo gyvenimo. Kai kuriuose filmuose („Užkibo“) antiherojams netgi pavyksta pasikeisti į gerąją pusę. Iš esmės tai yra šiuolaikinės visuomenės kino veidrodis, kaip realybės ar pokalbių šou televizijoje. Tolerancijos ribos – ką galima rodyti ekrane – plečiasi.

Faktai

„Sunokusios pamergės“ („Bridesmaids“) JAV, 2011 m., 125 min.
Režisierius Paulas Feigas.
Vaidina: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne ir kt.

ĮVERTINIMAS 2/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius