-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 08

Kino kodas: „Tamsos baikeris: keršto demonas“ – čia angelai negyvena

Galvojau, kad pavadinimą „Kaukolė žaliam čemodane” sunku pranokti. Išvydęs ekrane liepsnojančią kaukolę, kurios savininkas šlapinasi it liepsnosvaidis ugnies čiurkšle, supratau, jog pasaulis nestovi vietoje. Aš jau nekalbu apie pagrindinio Velnio parvarymą namo hipererdviniais tuneliais (o gal tai kanalizacijos vamzdis)?
Nicholas Cage’as filme „Tamsos baikeris: keršto demonas“
Nicolas Cage’as filme „Tamsos baikeris: keršto demonas“ / Kadras iš filmo

Džonis Bleizas (akt. Nicolas Cage’as), norėdamas išgelbėti savo tėvuką, pasirašė sandėrį su Šėtonu ir tapo oficialiu nekokybiškų (t.y. nuodėmingų) sielų tiekėju į pragarą. Nejaugi velniai pakeitė profilį, norėdami pagerinti žmonijos kokybę? Nė velnio! Džonis netrukus sužinos, kad jo darbdavys nori sučiupti vieną ypatingą berniuką, kuris padės išjungti šviesą visame pasaulyje. Beveik tiesiogine prasme. Tačiau net Liuciferiui, įsikūnijusiam į aktorių Ciaraną Hindsą, reikia pagalbininko. Štai su tuo pagalbininku Džoniui ir teks susiremti.

Išvados

Šio akivaizdžiai nemaraus projekto autoriai turi specifinį humoro jausmą. Tuo įsitikinti galėjo visi, matę pasiutusiai linksmus ir dinamiškus filmus iš ciklo „Adrenalinas”. Deja, ne kasdien būna Velykos. Verta perspėti, kad naujausias bandymas pajuokauti su Tamsos baikeriu nepavyko. Velniavos ekrane daug, kaip ir liepsnų, bet apskritai viskas atrodo pernelyg mistiška ir dramatiška (ypač vienuolyne – vyninėje), o kartais tiesiog nuobodu, kad tie keli pokštai suveiktų ar pagerintų bendrą vaizdelį.

Šis kino mišinukas, ne taip kaip Molotovo kokteilis, neuždegs nei jūsų vaizduotės, nei emocijų.

Kaip minėtas varpos – liepsnosvaidžio triukas. N.Cage’as stengiasi ir varto akis, norėdamas mums parodyti, kaip jam sunku suvaldyti viduje tūnantį demoną, bet tai menka paguoda. Šis filmas yra tarsi koks Frankenšteino tvarinys, kreivai susiūtas iš kelių žanrų, įskaitant net animacinius intarpus.

Ilgų Baikerio planų su liepsnojančia kaukole (tarsi pozuotų paparacams) nepakanka, norint sukurti įtampą. Šis kino mišinukas, ne taip kaip Molotovo kokteilis, neuždegs nei jūsų vaizduotės, nei emocijų.

Negana to, bežiūrint kyla keletas klausimų. Pavyzdžiui, keista, kad Liuciferis pats sau susikūrė konkurentą, kuris jam duoda velnių ir parvaro namo. Nejaugi to negalėjo numatyti, siūlydamas parduoti sielą? Neįvertino žmogiškojo Džonio apsukrumo? Vyr. Šėtonui reikia dažniau žiūrėti kraupiąją TV publicistiką ir žinias.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Tamsos baikeris: keršto demonas“ (Ghost Rider: Spirit of Vengeance) JAV, 2011 m., 90 min.
Režisierius Neveldine/Tayloras.
Vaidina: Nicolas Cage’as, Ciaranas Hindsas, Idrisas Elba ir kiti.
ĮVERTINIMAS 1/4

VIDEO: Ghost Rider 2 Trailer 2012 - Spirit of Vengeance - Official [HD]

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius