-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 17

Kino kodas: „Tarnaitė“, arba operacija „Viešumas”

Viešumas daro stebuklus net Misisipės valstijoje, liūdnai garsėjusioje rasine neapykanta ir socialine atskirtimi, kaip dabar madinga išsireikšti.
„Tarnaitė“
„Tarnaitė“ / Kadras iš filmo

Juodaodžių gyvenimas ten atrodė be prošvaisčių, kol viena atkakli mergina nesiėmė revoliucionierės vaidmens. Rudaplaukė garbanė Skyter (akt. E.Stone) trokštanti tapti rašytoja, įsidarbina laikraščio redakcijoje. Iš prigimties principinga mergina, kurią irgi išaugino juodaodė, netrukus pastebi,

kaip nežmoniškai elgiamasi su tarnaitėmis. Jai kyla puiki mintis - išleisti knygą su auklių istorijomis. Bet kaip prakalbinti užguitus žmones? Laimė, Skyter susiduria su dviem ne iš kelmo spirtomis juodaodėmis auklėmis: Eibilyn (akt. V.Davis) bei Mine (akt. O.Spencer). Operacija „Viešumas“ prasideda.

Aktorių moterų ansamblis toks puikus, jog autoriams nesunkiai pavyksta išlaikyti žiūrovų dėmesį daugiau kaip dvi valandas.

Išvados

Rasinės neapykantos temos skaudžios ir vis dar aktualios XXI a. pasaulyje. Žmonės lengvai skirsto vieni kitus į grupes, į savus ar svetimus, o turtinė nelygybė tik auga. Nepaisant to, šio filmo siužetas Lietuvos žiūrovui vargu ar bus patrauklus. Tai nemalonus Amerikos istorijos etapas, o ne koks Tado Blindos šou Lietuvos miškuose.

Tačiau, nusprendę pažiūrėti istorinę dramą „Tarnaitė“, nenusivilsite. Aktorių moterų ansamblis toks puikus, jog autoriams nesunkiai pavyksta išlaikyti žiūrovų dėmesį daugiau kaip dvi valandas. Beje, ir teigiami (Eibilyn, Minė), ir neigiami (ciniškiausia išnaudotoja Hilė Holbruk, kuria vaidina Bryce Dallas Howard) personažai iš esmės lygiaverčiai.

Todėl įtampos netrūksta. Manyčiau, kad visa ši komanda bus nominuota „Auksinių gaublių“ apdovanojimams. Beje, tas Misisipės elitas toks atgrasus, kad prie jo nelimpa ne tik Skyter, bet ir kitas įsimintinas personažas – naivi, bet nuoširdi blondinė Silija Fut (akt. J.Chastain), norinti būti gera žmona savo vyrui ir pritapti prie visuomenės. Tačiau kartais būtina iš jos išsiskirti, norint pradėti negrįžtamus pokyčius.

Faktai

Komiška drama „Tarnaitė“ („The Help“) JAV, 2011  m., 145 min.
Režisierius Tate’as Tayloras.
Vaidina: Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Octavia Spencer ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: The Help Movie Trailer Official (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius