-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 04

Kino kodas: „Transformeriai 3”, arba Kai pinigai kišenę drasko

Fantastinio veiksmo filmo „Transformeriai 3” kūrėjai, tarsi vaikai, gavę pinigų, taikosi kuo daugiau jų išleisti ir sukurti patį įspūdingiausią reginį pasaulyje. Todėl pasakyti, kad siužetas rutuliojasi sparčiai, vadinasi – nieko nepasakyti.
„Transformeriai 3”
„Transformeriai 3” / Kadras iš fantastinio veiksmo filmo

Įvyko tai, ko tikėjosi kosminių metalinių ateivių entuziastai. Žemei vėl grasina piktieji Deseptikonai. Pasirodo, kad žmonės (amerikiečiai ir rusai) nuslėpė nuo gerųjų Autobotų, ko jie skraidė į Mėnulį 7-ajame XX a. dešimtmetyje. O ten guli sudužęs transformerių kosminis laivas, gabenęs vertingą krovinį.

Dabar Deseptikonų gniaužtuose – nauji koziriai, ir akivaizdu, jog be etatinio didvyrio Semo Vitvikio (akt. S.LaBeoufas), kuris nesugeba niekur įsidarbinti, pastangų mums visiems bus ate... Juolab, kad į žaidimą įsijungė ir kai kurie žmonės, atstovaujantys blogio jėgoms.

Išvados

Viskas vyksta paknopstomis ir kūlvirsčiais. Visko pernelyg daug, kad būtų galima įsijausti ir pasimėgauti. Jau pačioje pradžioje kartu su filmo herojais spėjame pabuvoti nualintoje transformerių gimtojoje planetoje, tada – Mėnulyje, grįžti į Žemę, aplankyti Černobylį, susipažinti su nauja, itin seksualia Semo mergina, jos viršininku, su Semo bandymais įsidarbinti, su sąmokslu, keliais itin spalvingais personažais...Kompiuterinė grafika ir vaizdo efektai puikūs, erdvėlaiviai fantastiški, bet tai ne kinas, o atrakcionas.

Sąrašą galima tęsti, bet gal nereikia. Antroji filmo pusė – beveik nepaliaujamos transformerių kautynės tarpusavyje ir su žmonėmis – labai triukšmingas šou, tikra griovimo fiesta. Kompiuterinė grafika ir vaizdo efektai puikūs, erdvėlaiviai fantastiški, bet tai ne kinas, o atrakcionas. Šį bei tą įdomaus suvaidinti spėja tik kaip visada puikus Johnas Malkovichius. Visi kiti žmonės – žaisliukai robotų rankose (dažniausiai – tiesiogine prasme). 

Režisierius Michaelas Bay‘us jau nuo „Armagedono“ laikų mėgsta nuotykius kosmose ir savo opusuose nevengia patriotizmo pamokėlių. O šįkart itin aiškiai rodo Amerikos valdžios biurokratų nekompetenciją. Nenuostabu, kad JAV įklimpo Afganistane ir Irake. Bet tai jau kito filmo tema (gal net su transformeriais).

Faktai

„Transformeriai 3” („Transformers: Dark of the Moon“) JAV, 2011 m., 150 min.
Režisierius Michaelas Bay‘us.
Vaidina: Shia LaBeoufas, Rosie Huntington-Whiteley, Johnas Malkovichius ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: Transformers 3 Dark of the Moon Teaser Trailer - Official (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius