-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 20

Kino kodas: „Trys muškietininkai“, arba Diuma angelai

Klasikinės pramoginės literatūros vulgarintojai puola. Po Šerloko Holmso atėjo eilė D‘Artanjanui. Naujoje, komiksinėje ekranizacijos versijoje siužetas iš esmės liko tas pats.
Orlando Bloomas – nuotykių filme „Trys muškietininkai“
Orlando Bloomas nuotykių filme „Trys muškietininkai“ / Kadras iš filmo

Prancūzijos karalystės likimas pavojuje, nes kardinolas Rišeljė (akt. C.Waltzas) ketina sukompromituoti karalienę. Žavioji jos freilina Konstansija maldauja jaunojo muškietininko pagalbos. D‘Artanjanas (akt. L.Lermanas) su Atu, Portu ir Aramiu, kaip kokie slaptieji agentai, privalo kuo skubiau sugrąžinti piktosios Miledi (akt. M.Jovovich) pagrobtą vėrinį. Teks susikauti su Bekingemu (akt. O.Bloomas), Rošforu (akt. M.Mikelsenas) ir daugybe gvardiečių ne tik žemėje.

Išvados

Be abejo, tai kompiuteriniais vaizdo efektais gausiai sustiprintas filmas, prasidedantis kaip kokie „Čarlio angelai“. Trys muškietininkai žvaliai įsibrauna į Leonardo Da Vinčio projektų saugyklą Venecijoje ir pagrobia skraidančio karo laivo (t.y. Cepelino) brėžinius. Mintis paįvairinti A.Diuma laikų pasaulį technikos stebuklais iš Steampunk fantastikos porūšio arsenalų yra originali ir gera. Juk nuobodu nuolat perpasakoti siužetą.

Tai lengvai virškinamas greitas maistas. Akivaizdu, kad „Trys muškietininkai“ tėra pirmoji planuojamo tęsinio dalis.

Gaila, kad išpildymas nelabai kokybiškas. Pavyzdžiui, nesuprantama, kodėl Miledi neverčiama atiduoda Atui į rankas esminį kozirį. Knygoje ir ankstesnėse ekranizacijose tai kur kas labiau pagrįsta.

Matyt, režisierius stengėsi suteikti kuo daugiau peno akims, todėl personažų elgesio motyvacija ir jų tarpusavio santykių atskleidimas jam nebuvo svarbu. Tačiau kinas be įsimenančių herojų pasmerktas užmarščiai.

Tai lengvai virškinamas greitas maistas. Akivaizdu, kad „Trys muškietininkai“ tėra pirmoji planuojamo tęsinio dalis. Trūksta kulminacijos ir dramatizmo, nes aktoriams (išskyrus C.Waltzą) nelabai yra ką vaidinti. Visi taikiai išsiskirsto iki kito raundo. Voila!

Faktai

Nuotykių filmas „Trys muškietininkai“ („The Three Musketeers“) JAV, 2011 m., 120 min.
Režisierius Paulas W.S.Andersonas.
Vaidina: Loganas Lermanas, Christophas Waltzas, Milla Jovovich, Orlando Bloomas ir kiti.

ĮVERTINIMAS 2/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius