-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 08

Kino kodas: „Viena diena“, arba Fortūnos pokštai

Virtuoziškai pasinaudojus akimirka, galima suvilioti daug moterų. Tačiau tam reikia įkvėpimo, nuojautos arba geros reakcijos.
Anne Hathaway romantinėje dramoje „Viena diena“
Anne Hathaway romantinėje dramoje „Viena diena“ / Kadras iš filmo

Romantinės dramos „Viena diena“ herojui Deksteriui (akt. J.Sturgessas) pirmą kartą nepavyksta, ir jiedu su kurso drauge Em (akt. A.Hathaway) tampa gerais draugais, beveik lygiagrečiai keliaujančiais vingiuotu gyvenimo keliu. Iš pradžių fortūna nusišypso Deksteriui, vėliau – Em.

Deja, nė vienas jų nėra laimingas. Jiedu ieško gyvenimo inkaro atskirai, nenorėdami sau prisipažinti, kad tik kartu taptų stabilia visuomenės ląstele. Aišku, geriau vėliau, negu niekada. Nors guvus žiūrovas tą supras praktiškai iš karto.

Išvados

Šią kino formulę mes puikiai žinome. Tai, kas yra šalia, lengvai pasiekiama, atrodo banalu ir neverta viso gyvenimo įsipareigojimo. Bet vienur kitur nudegus, grįžtama prie tikrų dalykų arba draugų. Juolab, kad vaikinui TIK draugauti su dailia mergina labai sunku. Draugystės sąvoką anksčiau ar vėliau mėginama praplėsti seksu ir kartais tai gali baigtis meile bei vedybomis.

Tik bėda, kad filmo „Viena diena“ autoriai pasirinko pernelyg melodramatišką šios dažnai pasitaikančios istorijos versiją. Veiksmas rutuliojasi vangiai, kaip, tarkime, filme „Kažkas skolinto“. Prasidėjus antrai valandai, iš ekrano ima smelktis nuobodulys. Spartesnis veiksmas bei kai kurių epizodų išmetimas tikrai išeitų į naudą.

Saugiai balansuojama tarp romantinės komedijos ir melodramos, todėl nei vieno, nei kito žanro gerbėjai nebus patenkinti. O juk aktoriai žavūs bei talentingi. Tą liudija miuziklas „Across the Universe“, kuriame sublizgėjo J.Sturgessas, ir satyrinė komedija „Ir velnias dėvi Prada“, kuriame A.Hathaway mus džiugino komikės talentu.

Faktai

Romantinė drama „Viena diena“ („One Day“) Didžioji Britanija 2011 m., 105 min.
Režisierė Lone Sherfig.
Vaidina: Anne Hathaway, Jimas Sturgessas, Patricia Clarkson ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius