-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 05

Kino kodas: „Žmogus, pakeitęs viską“, arba Matematika prieš pinigus

Jeigu dar naiviai manote, kad mūsų (ne tik sporto) pasaulyje ne viską valdo pinigai, pažiūrėkite dramą „Žmogus, pakeitęs viską“.
Bradas Pittas dramoje „Žmogus, pakeitęs viską“
Bradas Pittas dramoje „Žmogus, pakeitęs viską“ / Kadras iš filmo

Ouklendo beisbolo komandos vyr. vadybininkui Biliui Bynui (akt. B.Pittas) nusvyra rankos, kai geriausius žaidėjus perperka turtingesnės komandos. Likimas jį suveda su ekonomisto diplomą turinčiu beisbolo žaidėjų analitiku Pyteriu Brendu (akt. J.Hillas). Bilis nusprendžia pastatyti viską ant vienos kortos ir iš esmės reorganizuoti komandos žaidimą, remiantis Pyterio statistikos teorija. Tai – revoliucija, todėl šis sprendimas beveik sukelia maištą komandoje. Tačiau Bynas neketina pasiduoti.

Išvados

Visai nesvarbu, kad šiame filme kalbama apie beisbolą, kuris Lietuvoje nei suprantamas, nei populiarus. Pirma, tai talentingai papasakota istorija apie herojaus gyvenimo principus, sunkų savo sielos žaizdų bei kompleksų gydymą. Ir apie drąsą eiti nepramintu keliu. Bet tai toli gražu ne viskas! Ji meistriškai supinta su intriguojančiu pasakojimu apie išradingumą negailestingoje ir neteisingoje sporto rinkoje, kur žaidėjai vertinami neobjektyviai ir iš esmės viskas paremta atsitiktinumais.

Ko gero, Bradas Pittas neišvengs nominacijos „Oskarui”, tik nežinia, ar už vaidmenį šiame filme, ar „Gyvybės medyje”.

Mokslas neduoda stebuklingo recepto, bet padeda geriau suprasti problemų esmę ir gauti geriausią įmanomą rezultatą. Ko gero, Bradas Pittas neišvengs nominacijos „Oskarui”, tik nežinia, ar už vaidmenį šiame filme, ar „Gyvybės medyje”.

Būtų puiku, jeigu kada nors gimtų filmas apie krepšinio pasaulio užkulisius ir agentų bei klubų savininkų manevrus. Bet ir dabar ne vienam vadybininkui ar treneriui būtų neprošal pasižiūrėti šią tikrais faktais pagrįstą istoriją. Filmas, deja, negali pakeisti tikrovės. Sportas tapo tik verslu ir rinka naikina legendinių klubinių komandų tapatybę.

Faktai

„Žmogus, pakeitęs viską“ („Moneyball“) JAV, 2011  m., 130 min.
Režisierius Bennettas Milleris.
Vaidina: Bradas Pittas, Jonah Hillas, Philipas Seymouras Hoffmanas ir kiti. 
ĮVERTINIMAS 4/4

VIDEO: Moneyball Trailer 2011 HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius