Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 30

Kino komedijų festivalio numylėtinė – moliomacinė komedija

Penktadienį startavęs „Viasat“ kino komedijų festivalis jau turi pirmąjį žiūrovų numylėtinį. Daugiausia plojimų ir teigiamų emocijų sukėlė animacinė komedija „Merė ir Maksas“.
Filmas „Merė ir Maksas“
Filmas „Merė ir Maksas“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Komedija

„Lietuvoje klaidingai suprantama, kad animacija skirta tik vaikams. Šis filmas – nuostabi, saldžiai rūgšti, juodo humoro prisotinta istorija su herojais nulipdytais iš molio“, – šypsodamasis sako „Viasat“ kino komedijų festivalio programos sudarytojas Edvinas Pukšta.

„Oskaro“ premija už trumpametražį filmuką „Harvis Krumpetas“ apdovanotas australas režisierius Adamas Elliotas filme „Merė ir Maksas“ pristato tikros draugystės istoriją.

8-erių vieniša mergaitė Merė iš Melburno parašė laišką 44-erių žydų kilmės ekscentriškam vyrukui Maksui iš Niujorko. Ji tik norėjo patikrinti mamos išsakytą tiesą ir sužinoti, ar tikrai Australijoje vaikai gimsta alaus bokaluose, o Amerikoje atsiranda konservuotų pupelių dėžutėse.

Ir toliau „Viasat“ kino komedijų festivalio repertuare karaliaujantys „Merė ir Maksas“ nuo gruodžio 1 d. turės užleisti vietą kitai ne mažesnį gerbėjų būrį turinčiai komedijai.

Filmų „Kuprotas kalnas“, „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ režisierius Angas Lee pristato naujausią savo darbą – pašėlusią komediją „Jamam Vudstoką“ (ang. „Taking Woodstock“), pasakojančią Vudstoko festivalio atsiradimo istoriją.

Pasirodo, šis legenda tapęs festivalis galėjo ir neįvykti, jei ne jaunuolis, geraširdiškai pasiūlęs surengti muzikos ir sekso šventę kaimynui priklausančioje pievoje.

Režisierius A.Lee, garsėjantis pedantiškumu, įgaliojo visus pagrindinius ir pagalbinius aktorius įsigilinti į hipių gyvenimo subtilybes, nesiprausti, dėvėti nedaug drabužių ir elgtis kaip įmanoma atviriau. Rezultatas – nepamirštama kelionė atgal į 1969-uosius, kai karaliavo laisvė ir galimybė elgtis kaip nori.

Komedijų festivalis Vilniuje vyks iki gruodžio 3 d. Kitą dieną juoko užkratas keliaus į Kauną, o gruodžio 5 d. festivalio filmai linksmins Klaipėdos komedijų gurmanus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius