Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 06

„Kino pavasario“ filmai šeimai

„Kino pavasaris“ su džiaugsmu pristato mieliausią festivalio naujieną – programą „Filmai šeimai“, kuri į magišką kino pasaulį kvies ir pačius mažiausius, mat visi programos filmai specialiai įgarsinti lietuviškai. Jauniausiems žiūrovams įtikti tikrai nėra lengva, tačiau tie filmai, kuriais susižavime vaikystėje, ilgam įsirėžia atmintyje. Būtent todėl išrinkti juostas mažiesiems – labai atsakingas, visuomet sudėtingas, bet kartu ir itin džiugus uždavinys. Taigi ką žiūrėti visai šeimai?
Filmo „Gražuolė ir Sebastianas“ kadras
Filmo „Gražuolė ir Sebastianas“ kadras

Gražuolė ir Sebastianas (Belle and Sebastien)

Rež. Nicolas Vanier
Prancūzija, 2013

„Tau nepatinka, kai tave liečia? Man irgi. Negaliu pakęsti, kai žmonės taršo man plaukus“, – taip jautriai ir nuoširdžiai mažas berniukas Sebastianas užkalbina didžiulį laukinį šunį. Kaimo žmonės jau seniai bando jį sumedžioti, spendžia gyvūnui spąstus, mat jis puldinėja jų avis. Tačiau berniukui ši kalė anaiptol neatrodo tokia bloga, atvirkščiai – tarp jų užsimezga ypatinga draugystė. Sebastianas atranda jautrią ir mielą jos prigimtį ir netgi pavadina ją Gražuole. Tačiau suaugusieji, kaip visada, sugeba pamatyti tik gąsdinančią gyvūno išorę. 

VIDEO: Filmo „Gražuolė ir Sebastianas“ anonsas

Orkestras „Labas?!“ (Hello?! Orchestra)
Rež. Lee Cheol-ha
Pietų Korėja, 2013

Tai jautrus, bet optimistiškas dokumentinis filmas apie vaikus, kurie, nepaisant savo nelabai laimingų patirčių, gyvenimo grožį bando iš naujo atrasti per muziką. Nė karto prieš tai rankose nelaikę jokio muzikos instrumento jie susiburia į bendrą orkestrą, pavadinimu „Labas?!“. „Su muzikos pagalba mes visi galėjome papildyti vienas kitą, ir man be galo rūpi visi šie vaikai, – sako pasaulinio garso korėjiečių smuikininkas Richardas Yongjae O‘Neillas, kuris tapo šio unikalaus orkestro vadovu. – Orkestras „Labas?!“ – tai pats geriausias projektas, kuriame aš kada nors esu dirbęs.“ 

VIDEO: Filmo „Orkestras „Labas?!“ anonsas

Ela ir draugai (Ella and Friends/Ella ja kaverit)
Rež. Taneli Mustonen
Suomija, 2012

Šis filmas pastatytas pagal Suomijoje fenomenaliai populiarią knygą vaikams. Per beveik du dešimtmečius apie mergaitę Elą jau sukurta septyniolika knygų. O festivalyje galėsite išvysti ir patį pirmąjį Elos filmą. Jame pasakojama apie grupę draugų, bandančių išsaugoti savo mažą priemiesčio mokyklą. Ją norima nugriauti ir jos vietoje įrengti lenktynių trasą. Tačiau jie nesiruošia nuleisti rankų, mat didžiulė miesto mokykla šiems vaikams visiškai neatrodo patraukli alternatyva. 

VIDEO: Filmo „Ela ir draugai“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius