-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 03 24

„Kino pavasario“ filmas moko mažuosius, kaip į šeimą priimti naują broliuką ar sesutę

„Kino pavasaris“ kasmet išskirtinį dėmesį skiria šeimoms ir atrenka keletą filmų, kuriuose ypač laukiami tėvai su mažaisiais. Šiemet tokių filmų yra trys: du animaciniai apie spalvingų personažų nuotykius ir santykius su mažamečiais ir vienas dokumentinis apie jaunąjį virtuvės genijų.
„Kino pavasario“ vaikų programa
„Kino pavasario“ vaikų programa

Vienas ryškiausių animacinių festivalio filmų, patiksiantis ir anime mėgėjams, yra japonų meistro Hayao Miyazaki Mano mažoji sesutė Mirai“. „Oskarui“ ir „Auksiniam gaubliui“ nominuotame filme parodoma, kaip gali susiklostyti šeimos santykiai, kai gimus jaunesniajai sesutei keturmetis brolis jaučiasi atstumtas ir pradeda pavyduliauti.

Tik ką vaiko susilaukusi ir dvi pametinukes dukras turinti prodiuserė Marija Razgutė sako, kad auginti du panašaus amžiaus mažylius yra labai gera mintis, nes jie turi panašius pomėgius, veiklas ir dažniausiai būna labai artimi.

Kadras iš filmo „Mano mažoji sesutė Mirai“
Kadras iš filmo „Mano mažoji sesutė Mirai“

„Kad nesusiklostytų tokių situacijų, kaip filme „Mano mažoji sesutė Mirai“, tėvams reikėtų nepamiršti, kad kiekvienas vaikas yra asmenybė. Nelyginti, kas ką geriau ar blogiau daro, anksčiau ar vėliau išmoko daryti, o padėti kiekvienam puoselėti tarpusavio ryšius ir individualias savybes bei pomėgius“, – siūlo M. Razgutė, šiemet „Kino pavasaryje“ pristatanti ir du filmus – Marijos Kavtaradzės „Išgyventi vasarą“ ir kartu su ispanais sukurtą „Risčia“ (rež. Xacio Baño).

Daug apmąstymų tėvams sukelsiantis filmas „Mano mažoji sesurė Mirai“ rodomas dauglyje Lietuvos miestų. Plačiau skaitykite: https://bit.ly/2FmAtMd

Detektyvas apie draugystę

Antrasis šeimai skirtas animacinis filmas „Gordonas ir Padi“ patiks tiek mažiesiems, tiek jų tėvams. Vaikai pasiners į nuotykius su detektyvais varliumi Gordonu ir pelyte Padi, o tėvai nostalgiškai prisimins senąją rankomis pieštą animaciją, pasakojančią apie amžinąsias vertybes.

Švedų režisierės Lindos Hambäck sukurta animacinė pasaka jau spėjo apkeliauti daugelį festivalių ir ten sužavėjo pamokančia istorija apie draugystę. Plačiau skaitykite: https://bit.ly/2TnLj9K

Kadras iš filmo „Gordonas ir Padi“
Kadras iš filmo „Gordonas ir Padi“

Neįtikėtina istorija apie virtuvės genijų

Įkvepiantis pasakojimas „Šefas Flynnas“ – apie dvidešimtmečio Niujorko restorano virtuvės šefo Flynno McGarry karjerą – trečiasis filmas, kuris taip pat labiau skirtas šeimoms.

Dešimtmečio Flynno kambarys buvo perdarytas į virtuvę. Dvylikos jis jau ruošė aukštajai maisto kultūrai prilygstančius šedevrus šeimos name įkurtame restoranėlyje. Penkiolikos tapo „The New York Times Magazine“ viršelio veidu. Tokį nepaprastą pasakojimą įsuka režisierius Cameronas Yatesas. Plačiau skaitykite: https://bit.ly/2JgTJQq

Jaunuoju Jame’iu Oliveriu vadinamas šefas viską pasiekė nuoširdžiai ir atsakingai dirbdamas, o svarbiausia – palaikomas mamos, kuri pastebėjo ir visomis jėgomis puoselėjo jo talentą.

Iki balandžio 4 dienos vyksiančiame „Kino pavasaryje“ suksis 170 filmų – 113 ilgametražių ir 57 trumpametražiai. Festivalio filmai rodomi 19 miestų ir namų kino platformose – „Telia“ išmaniosios televizijos videonuomoje ir „Žmonės Cinema“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius