Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 24

„Kino pavasario“ komedijos: optimizmo dozė ant sofos

Festivalis „Kino pavasaris“, šiemet filmus kviečiantis žiūrėti namuose, siūlo kokybiško humoro dozę kiekvienam – mėgstantiems absurdą, vertinantiems intelektualų humorą ar ieškantiems smagaus filmo, kurį galima žiūrėsi su visa šeima. Dalijamės keturių komedijų rekomendacijomis.
Kadras iš filmo „Tiesiog nuostabu“
Kadras iš filmo „Tiesiog nuostabu“

Išgyventi sveikatingumo programą

Įsivaizduokite – ryškiausias šiuolaikinis prancūzų rašytojas Michelis Houellebecqas ir garsusis Gerardas Depardieu susitinka jūros vandens terapijos centre. Tačiau ši ramybės oazė dviejų savų sveikatinimosi įpročių turinčių asmenybių neatpalaiduoja. Reikia pripažinti, kad sveikatingumo centre šie labiau kankinasi nei sveiksta. Netikėtai atradę vienas kitą, jiedu savais būdais mėgina išgyventi paskirtą terapiją. Tai – dar ne viskas. Netrukus prasideda netikėtų įvykių virtinė, kai atvyksta Michelį prieš penkerius metus pagrobę gangsteriai. Tąsyk jį pagrobė tam, kad sustabdytų nuo kandidatavimo į prezidentus.

Žiūrint prancūzų kino provokatoriaus Guillaume Nicloux absurdo komediją „Tiesiog nuostabu“ (Just Great) sunku tvardyti juoką. Filmo ašis – aktorių, vaidinančių save, duetas.

VIDEO: Tiesiog nuostabu l KINO PAVASARIS 2020

Spalvingos italų šeimos atostogos

Ar užtenka išgerti gurkšnį šlapimo, kad tėvai būtų kartu? Filmo „Norėtum!“ (If Only) herojė Alma mano, kad taip. Aštuonmetė, kurios akimis pasakojama istorija, kartu su dviem broliais palieka mamą Paryžiuje ir lekia į Romą, kur jų visų laukia tėtis. Atostogų metu jie stengiasi elgtis kaip normali šeima. Tačiau ar taip yra iš tikrųjų?

Lengva ir švelniai komiška italų režisierės Ginerva Elkann drama puikiai tiks jaukiam vakarui su visa šeima.

VIDEO: Filmo „Norėtum!“ anonsas

Išprotėjęs dėl verstos odos

Vieni protą pameta dėl meilės, kiti – dėl pinigų, o Žoržas turi fetišą verstai odai. Tai – tikrų tikriausia manija, dėl kurios vyras visus turimus pinigus investavo į rudą odinį švarką su kutais. Negana to, švarkas dar ir kalba! Atsitiktinai susipažinęs su barmene Denise, Žoržas jai pameluoja, kad kuria filmą ir pakviečia prisijungti prie neegzistuojančio projekto. Denisė dar nežino, į ką įsivėlė…

Štai toks yra absurdo komedijos „Zomša“ (Deerskin) siužetas, prajuokinęs Kanų kino festivalio publiką. Režisierius ir elektroninės muzikos kūrėjas Quentinas Dupieux (Mr. Oizo) kartu su puikiu aktorių duetu – Jeanu Dujardinu („Artistas“) ir Adèle Haenel („Liepsnojančios moters portretas“) žiūrovus kviečia pasitikrinti savo humoro jausmą.

Interviu su filmo režisieriumi skaitykite čia.

VIDEO: Zomša l KINO PAVASARIS 2020

Tragikomiška kelionė į Karpatus

Kijeve gyvenančio dvidešimt kelių Vadimo darbas – ne visai įprastas. Jis įrašinėja įvairius garsus. Netikėtai sulaukęs itin viliojančio pasiūlymo, kuris jam galbūt garantuos darbo vietą už Atlanto, sutinka net nesudvejojęs. Jo užduotis – įrašyti Ukrainos gamtoje gyvenančių gyvūnų balsus, įskaitant ir vieno reto paukščio, gyvenančio Karpatuose. Paprasta! Tačiau į šią kelionę jį lydės ne kas kitas, o jo mama…

Hipsteriškumas, nostalgiškai skambantys sintezatorių garsai, keistoki personažai – toks yra jauno ir talentingo ukrainiečių režisieriaus Antonio Lukich kelio filmas „Neįgarsintos mintys“ (My Thoughts Are Silent).

Namų kino platfomose filmo „Neįgarsintos mintys“ ieškokite nuo kovo 26 d.

VIDEO: Neįgarsintos mintys l KINO PAVASARIS 2020

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius