-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 27

„Kino pavasaris“ kviečia į nemokamą seansą–konkursinių programų pristatymą

Vasario 8 d. 12 val. „Kino pavasaris“ kviečia į pirmą kartą vyksiantį atvirą ir nemokamą konkursinių programų pristatymą. Renginio metu bus atskleisti šių metų festivalio programų „Nauja Europa – nauji vardai“, „Baltijos žvilgsnis“ ir „Trumpas konkursas“ filmai.
Filmo „Troškulys“ kadras
Filmo „Troškulys“ kadras

Po pristatymo, kuris vyks „Forum Cinemas Vingis“, 5 salėje, bus parodyta konkurse dalyvaujanti drama „Troškulys“ („Thirst“, rež. Svetla Tsotsorkova, Bulgarija). Tai pirmas filmas iš 21-ojo „Kino pavasario“ programos, kurį bus galima išvysti didžiajame ekrane. 

„Troškulys“ – debiutinis bulgarų režisierės Svetlos Tsotsorkovos pilnametražis filmas, pasakojantis apie kalvotoje vietovėje taupiai gyvenančią porą ir jų paauglį sūnų. Nepaisant vandens stygiaus, jie skalbia vietiniams viešbučiams. Šeimos paprastą gyvenimą apverčia keistuolių tėvo ir dukters atvykimas, kurie pažada surasti vandens šaltinį ir iškasti šulinį. Jis skurstančiai šeimai padėtų gauti stabilesnes pajamas. Tačiau atvykėliai numalšina žymiai stipresnį vidinį šeimos narių troškulį.

VIDEO: Filmo „Troškulys“ anonsas

Konkursines programas pristatys „Kino pavasario“ meno vadovė Santa Lingevičiūtė ir programų sudarytojai Edvinas Pukšta ir Rimantas Oičenka. Renginį moderuos festivalio atstovė spaudai Dovilė Raustytė.

„Kino pavasario“ konkursinės programos – festivalio vizitinė kortelė, kruopščiai programos sudarytojų atrinkti kino pasaulio atradimai. 

Šis renginys išskirtinis ne tik tuo, kad vyks pirmą kartą, bet ir tuo, kad šį kartą festivalio programos, kad ir tik jos dalies, pristatymas yra atviras, t. y. skirtas ne tik žiniasklaidos atstovams.

Norintieji pirmieji sužinoti festivalio naujienas raginami registruotis el. paštu deimante@kinopavasaris.lt iki vasario 7 d. Į seansą pateks žiūrovai, gavę organizatorių patvirtinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius