-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 14

„Kino pavasaris“ rekomenduoja: 4 filmai savaitgaliui

Artėjantis savaitgalis ir vėl nežada gražių žiemiškų orų, tad tebūnie tai puiki proga skirti daugiau laiko sau. Rekomenduojamų filmų sąraše nuo absurdo komedijos, padėsiančios prisiminti juoko iki ašarų džiaugsmą, iki Prezidento Barako Obamos mėgstamiausių 2021-ų metų tarpe atsidūrusios Bosnijos karo dramos, iš saugaus atstumo priversiančios patirti karo siaubą ir dabartiniame kaistančiame geopolitiniame klimate atskleisiančios naujus jo atspalvius. Savaitgalis kupinas juoko ir ašarų, vilties ir svajonių, o svarbiausia gero, kokybiško kino.
Gagarinas
Gagarinas / Festivalio „Kino pavasaris“ nuotr.

„Toro” (Mandibles, 2020)

Juoktis, kol suskaus pilvą iš to, ko paskui negali aiškiai perpasakoti? Taip! Juodas humoras, siaubas, absurdo elementai – visa tai rasite šioje fantastiškoje komedijoje. Jos režisierius Quentin Dupieux – visiškai nestandartinė asmenybė kino padangėje. Savamokslis filmų kūrėjas vis dar vadina save mėgėju, nors tai jau aštuntasis jo filmas. Interviu Quentin dalinasi: „Kaip menininkas esu visiškai laisvas, kaip žmogus – ne. Manau, kad mes visi esame įkalinti, nes gyvename pasaulyje, kuris turi taisykles. Man labai padeda pabėgimas į savo susikurtą atskirą pasaulį, kur galiu būti absoliučiai laisvas. Spėju, kad jei ne tai, išprotėčiau arba būčiau nelaimingas.“

Draugelių komedijoje „Toro” Quentinas Dupieux pasiekia naujas žanro aukštumas, derindamas neatkartojamą lakonišką absurdą su filmų „Bukas ir bukesnis” bei „Didysis Lebovskis” stiliumi. Saulės įkaitinta komedija suglumins ir pralinksmins, kiekvienoje scenoje griaudama išankstinius lūkesčius.

Filmą „Toro“ žiūrėkite„Kino pavasario”„KP+“ portale tik už 1.5 EUR (pasiūlymas galioja iki sausio 23 dienos).

VIDEO: Toro l KINO PAVASARIS 2021

„Quo Vadis, Aida?“ (Quo Vadis, Aida?, 2020)

„Quo Vadis, Aida?“ – tai nepaprastai jaudinantis ir įtemptas filmas. Nepamirštama pagrindinė herojė perteikia paralyžiuojantį karo siaubą ir tarsi priešnuodis veikiančią šeimos meilę, kuri pažadina neregėtą narsą. Balkanų karą išgyvenusi režisierė savo kūryboje nuolat grįžta prie šios temos ir primena: „Vien tik todėl, kad kai kurie dalykai atrodo neįsivaizduojami, nereiškia, kad jų negali nutikti.” („Kino pavasario” programos vadovė Aistė Račaitytė).

Bosnija, 1995-ųjų liepa. Aida dirba Jungtinių Tautų vertėja mažame Srebrenicos mieste. Serbų armijai užėmus miestą, jos vyras su dviem sūnumis atsiduria tarp tūkstančių žmonių, kurie prieglobstį ir pagalbą tikisi rasti Jungtinių Tautų (JT)

stovykloje. Tiesiogiai bendraudama su derybininkais, Aida turi priėjimą prie nepaprastai slaptos ir svarbios informacijos. Kas matyti jos šeimos ir likusių miestelio gyventojų horizonte – išsigelbėjimas ar mirtis? Kokį žingsnį Aidai derėtų žengti? Tai kino filmas apie moterį, atsidūrusią vyrų karo žaidimų lauke.

Filmą Quo Vadis, Aida? žiūrėkite„Kino pavasario”„KP+“ portale tik už 1.5 EUR (pasiūlymas galioja iki sausio 23 dienos).

VIDEO: Quo Vadis, Aida? | KINO PAVASARIS 2021

„Gagarinas“ (Gagarine, 2020)

Apie ką pagalvojate, išgirdę žodį Gagarinas? Po šios kino juostos pavadinimu slepiasi realus daugiabučių kompleksas Paryžiaus priemiestyje, kuris buvo pastatytas Prancūzijos komunistų partijos iniciatyva. Statinys simbolizavo komunizmo Prancūzijoje klestėjimą ir buvo pavadintas kosmonauto Gagarino garbei, kuris netgi lankėsi pastato atidaryme. Per daugiau nei pusę šimtmečio gyvavimo daugiabutis tapo tikru rajono simboliu ir 2019 metais nusprendus jį nugriauti, minios žmonių rinkdavosi pasižiūrėti į pastato griovimo darbus. Šis reiškinys įkvėpė ir „Gagarino“ kūrėjus.

Paryžiaus priemiestyje gyvenantis Juris svajoja tapti astronautu ir nuvykti į kosmosą. Taip pat paauglys uoliai remontuoja savo namus – Gagarino daugiabutį. Deja, atnaujinus miesto planą, namų kompleksą numatyta nugriauti. Draugų šeimoms išsikraustant į naujus būstus, Jurį supantis daugiakultūris pasaulis pradeda nykti. Tačiau vaikinas nežada lengvai pasiduoti – jis sieks išsaugoti savo kosminę stotį, pasitelkdamas mokslą ir vaizduotę.

Filmą „Gagarinas“ žiūrėkite„Kino pavasario”„KP+“ portale tik už 1.5 EUR (pasiūlymas galioja iki sausio 23 dienos).

VIDEO: Gagarinas | KINO PAVASARIS 2021

„Triumfas“ (The Big Hit, 2020)

Kaip atrodytų pjesė apie nesibaigiantį laukimą, vaidinama tų, kurie iš tiesų beprasmiškai laukia?

Etjenas, talentingas, bet vargstantis aktorius, nusprendžia suorganizuoti teatro dirbtuves kalėjime, kurių tikslas – pastatyti spektaklį pagal įžymiąją pjesę „Belaukiant Godo“. Visų nuostabai pasirodymas sulaukia itin didelio pasisekimo, dėl to kaliniams išduodamas leidimas pasirodymus organizuoti už kalėjimo ribų. Turo metu Etjenas užmezga itin artimą ryšį su spektaklio trupe, kurios likimas bus nuspręstas per paskutinį pasirodymą Paryžiuje.

„Tikrų įvykių įkvėpta komedija žaismingai pasakoja skaudžią istoriją, kurios tikslas ⎯ pasiekti žiūrovą ir priversti jį nusišypsoti. Įsimintinasis Kadas Meradas nepaliks abejingų. Meistriškas jo režisuojamos trupės pasirodymas tampa šios istorijos šerdimi.“ („Kino pavasario” programos sudarytoja Marija Fridinovaitė).

Filmą „Triumfas“ žiūrėkite„Kino pavasario”„KP+“ portale tik už 1.5 EUR (pasiūlymas galioja iki sausio 23 dienos).

VIDEO: Triumfas | KINO PAVASARIS 2021

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius