Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 08

„Kino pavasaryje“ rodomo filmo „Trumanas“ prodiuserė: „Tai sapnas, virtęs tikrove“

Vienas iš šių metų „Kino pavasario“ filmų, sulaukiančių itin gerų žiūrovų atsiliepimų - filmas „Trumanas“. „Kino pavasaryje“ viešinti šio filmo prodiuserė Marta Esteban pasakojo, kad filmas buvo taikytas siaurai Ispanijos auditorijai ir tarptautinė kino juostos sėkmė juos visus labai nustebino.
Filmas „Trumanas“
Filmas „Trumanas“ / Kadras iš filmo

Jeigu ir galima taikyti terminą „žiūroviškas kinas“, jis idealiai tinka Cesc Gay režisuotam filmui „Trumanas“. Šiame filme – puikiai žinomų aktorių Ricardo Daríno ir Javiero Cámaros duetas, kino juosta šluoja svarbius apdovanojimus. Vasario mėnesį Ispanijos kino apdovanojimuose šis filmas gavo daugiausia apdovanojimų – penkis, tarp jų ir geriausio filmo, režisieriaus ir pagrindinio aktoriaus.

Šis filmas pasakoja apie akistatą su mirtimi, ši istorija papasakota jautriai, šiltai, su humoru ir optimizmu, žinoma, kiek tai yra įmanoma tokioje temoje. Režisierius sugeba išvengti dirbtinio sentimentalumo ar nenatūralumo, pompastikos, kas yra labai lengva kuriant tokios tematikos filmus – atvirkščiai, pasiruošimo išeiti iš pasaulio tema atskleidžiama per subtilias detales, švelniai ir įtikinamai. Kartu tai filmas apie draugystę, jis priverčia susimąstyti apie artimus žmones ir tai, ką dėl jų padarome, o ką galbūt atidėliojame ateičiai, kuomet iš tiesų gali būti per vėlu.

Trumanas yra Madride gyvenančio Chuliano (R.Darínas) šuns vardas. Chulianui diagnozuota paskutinė vėžio stadija, ir jis pasiryžęs nebeatidėlioti – nutraukti gydymąsi ir atsisveikinti su pasauliu. Keturioms dienoms pas jį atvyksta bičiulis iš Kanados Tomas (J.Cámara), ir per tą laiką jie ne tik turės pasakyti vienas kitam tai, ko nepasakė per visą ilgus metus trukusią draugystę, bet ir pasiruošti nenumaldomai artėjančiai pabaigai. Vienas iš didžiausių rūpesčių – surasti naujus namus mylimam šuniui Trumanui.

Kai kūrėme šį filmą, niekas iš mūsų negalvojo, kad jis pelnys tiek apdovanojimų, sulauks tokio publikos dėmesio

„Kino pavasaryje“ viešinti šio filmo prodiuserė Marta Esteban sakė, kad šio filmo sėkmė ją, kaip ir visą komandą, nustebino. „Tai yra sapnas, kuris virto tikrove, – sakė prodiuserė. – Kai kūrėme šį filmą, niekas iš mūsų negalvojo, kad jis pelnys tiek apdovanojimų, sulauks tokio publikos dėmesio“. Ji sakė, kad kurdami filmą galvojo daugiausia apie ispanų auditoriją ir nemanė, kad filmas galėtų sudominti kitų kultūrų žmones. Todėl, galvojant, kad šis filmas bus skirtas nedidelei auditorijai, net nebuvo parengtas kažkoks konkretus viešųjų ryšių planas. Ir visgi net be reklaminės kampanijos ši kino juosta, kurios biudžetas buvo apie trys milijonai eurų, išpopuliarėjo ne tik Ispanijoje ir tapo pavyzdžiu, kad geras kūrinys nereikalauja ypatingos reklamos, kad pasiektų žiūrovus.

VIDEO: Filmas „Trumanas“

Diskusijos dėl sekso scenos

M.Esteban pasakojo, kad su režisieriumi C.Gay susipažino prieš 15 metų, ir tai yra jau šeštas filmas, kurį jie kartu kuria. „Pagrindinis mūsų darbo principas – didelė pagarba vienas kitam. Ruošdamiesi filmui mes labai daug diskutuojame, kol prieiname prie bendros išvados dėl tekstų ir dėl to, kurie aktoriai tiktų vaidinti“, – sakė prodiuserė.

Ji sakė, kad šį kartą daugiausia diskusijų sukėlė filmo pabaigoje esanti sekso scena. Dėl jos išsiskyrė ir kritikų nuomonės – vieniems ji atrodė natūrali, didelį psichologinį krūvį turinti, kitiems – dirbtinė ir filme visiškai nereikalinga. „Aš pati manau, kad ši scena filme reikalinga, ji labai svarbi, parodanti, kaip palūžta du Chulianu besirūpinantys žmonės“, – teigė M.Esteban.

Didele filmo sėkmės priežastimi tapo ir talentingų, garsių aktorių duetas. Beje, tai ne pirmas filmas, kuriame susiduria šie aktoriai. „Kino pavasario“ žiūrovai galbūt pamena ir 2012-ųjų kino juostą „Pilnos rankos pistoletų“, kurioje jie vaidino kartu. M.Esteban sako, kad režisierius J.Cámara Tomo vaidmeniui buvo numatęs iš karto – jis norėjo aktoriaus, kuriam būtų nesvetimi komiški vaidmenys ir kuris galėtų linksmai kalbėti tokia rimta tema. Su R.Daríno buvo sudėtingiau – kuomet 2013 metais režisierius baigė rašyti scenarijų ir nusiuntė jį šiam aktoriui, R.Daríno pasakė, kad būsimasis filmas jį labai domina, tačiau jo darbai buvo suplanuoti dvejiems metams į priekį. Visgi darbus pavyko suderinti, ir 2014 metų lapkritį prasidėjo filmavimai.

Šuo – apmokytas dirbti su autistais

Susitikimo metu daug kam kilo klausimų dėl dar vieno filmo herojaus – šuns Trumano. M.Esteban pasakojo, kad tikrasis šuns vardas yra Troilo, ši kino juosta – pirmoji, kurioje jam tenka pasirodyti. Šis šuo yra specialiai apmokytas dirbti su vaikais autistais.

Beje, šis filmas sulaukė ir šunimis besirūpinančių organizacijų atstovų pagyrų – „Trumano“ herojus labai rūpinasi savo augintiniu, domisi šuns psichologija, tuo, į kokias rankas po jo mirties atiteks augintinis.

Paklausta, ar ji pati turi šunį, M.Esteban sakė, kad nei ji, nei režisierius augintinių neturi, tačiau R.Daríno turi jų tris ar keturis. „Jis turi jų už mus visus“, – juokdamasi sakė filmo prodiuserė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius