Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 02

Kino skanėstas „Virtuvė sielai“ pretenduoja tapti mylimiausiu Europos žiūrovų filmu (video)

Kino teatro „Pasaka“ ekranuose jau sukasi komedija, pasakojanti apie meilę, maistą, muziką ir draugystę – naujausias režisieriaus Fatih Akino darbas „Virtuvė sielai“. Lietuvos kino mylėtojų lauktas filmas nuoširdumu ir optimizmo užtaisu jau parklupdė ant kelių visą Europą. Filmas nominuotas Europos kino akademijos rengiamuose „Žiūrovų simpatijų“ apdovanojimuose.
Filmas „Virtuvė sielai“
Filmas „Virtuvė sielai“. / Kadras iš filmo

Šiuose apdovanojimuose kritikų vaidmuo tenka žiūrovams – būtent tiems, kuriems ir yra kuriami filmai. Visi, neabejingi kinui, gali užsukti į tinklalapį www.europeanfilmawards.eu ir atiduoti balsą už filmą, šiemet palikusį didžiausią įspūdį.

Europos kino apdovanojimuose kino mėgėjų simpatijos jau yra atitekę filmams, kuriuos puikiai žino ir Lietuvos žiūrovai: „Gyvenimas yra gražus“, „Lūšnynų milijonierius“, „Amelija iš Monmartro“.

„Nuo visų Europos žiūrovų, tarp jų ir mūsų, priklausys, kuris filmas šiemet taps numylėtiniu. Mūsų simpatijos, žinoma, keliauja filmui „Virtuvė sielai“. Raginu visus režisieriaus Fatih Akino, gero kino, gero maisto ir geros muzikos mylėtojus atiduoti balsą už filmą, kuris priverčia nusišypsoti net ir po sunkiausios dienos“, – teigia kino teatro „Pasaka“ programos sudarytoja Andrė Jarutytė.

„Virtuvė sielai“ nukelia į pusrūsyje esantį to paties pavadinimo restoranėlį, kuriam vadovauja graikų kilmės vokietis Zinosas Kazantsakis. Verslas jam sekasi prastai, mergina jį palieka ir išvyksta į užsienį, paleistas iš kalėjimo brolis kelia vien problemas, tačiau viltis juk visada yra – tereikia pasisamdyti geriausią miesto virėją.

Kino teatro „Pasaka“ įkūrėjos Gretos Akcijonaitės teigimu, tai – filmas, po kurio norisi atidaryti savo restoraną.

Apdovanojimas žiūrovų išrinktam geriausiam filmui bus įteiktas gruodžio 4 d. Estijos sostinėje Taline.

VIDEO: Nuotaikingas filmo „Virtuvė sielai“ anonsas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius