-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 10

Kino teatre „Pasaka“ įvyko filmo apie Aleksejų Navalną seansas

Pirmadienį kino teatro „Pasaka“ žiūrovai turėjo galimybę išvysti didžiulio atgarsio sulaukusią dokumentiką apie kalinamą Rusijos opozicijos lyderį Aleksejų Navalną. Po seanso žiūrovų laukė diskusija su politologais Vyčiu Jurkoniu ir Rima Urbonaite, žurnalistu Skirmantu Malinausku. Diskusiją moderavo 15min vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Navalnas“
Kadras iš filmo „Navalnas“ / Asmeninio archyvo nuotr.

„Filmo „Navalnas“ žinia šiandien ypač aktuali. Jis parodo, kad ne visos rusų tautos smegenys yra „praplautos“. Filmas neša žinią, kad Rusija kovoja. Rusija nėra lygu Vladimirui Putinui, o Putinas nėra lygu visai Rusijai,“ – po filmo sakė politologas Vytis Jurkonis.

„Navalnas – šventasis, kankinys ar šoumenas. Ar vienas žmogus gali būti viskas?“ – tokia diskusijos tema po filmo laukė žiūrovų. „Tiek Vakaruose, tiek Rusijoje esame skaitę įvairiausių pasvarstymų apie Navalną. Viena vertus, yra aišku kur yra gėris, kur yra blogis. Kita vertus – Navalnas yra politikas, tad jam turi būti užduodami nepatogūs klausimai,“ – sakė Vaidotas Beniušis.

Savo poziciją apie Aleksejų Navalną išsakė ir politologė Rima Urbonaitė: „Man Navalnas nėra šventasis ar nekvestionuojamas, tačiau akivaizdu, kad jis reikalingas. Šiuo metu Rusijoje labai trūksta lyderystės. Tai parodo ir stipriai kritę mitingai.“

Nors Aleksejui Navalnui grįžus į Rusiją jį pasitiko palaikantys mitingai, žurnalistas Skirmantas Malinauskas pesimistiškai vertina galimybę Rusijos visuomenei kardinaliai pakeisti savo požiūrį: „Gali rinkti milijonus peržiūrų, tačiau didelio poveikio taip ir nepadaryti. Socialiniai tinklai keičia mūsų įpročius, bet kai kuriais atvejais to nepakankA.Navalnas yra to pavyzdys,“ – sakė Skirmantas Malinauskas.

Dokumentinis filmas „Navalnas“, labiau primenantis įtempto veiksmo trilerį, pasakoja neįtikėtiną Rusijos opozicionieriaus apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ istoriją. Filme išgirstame ne tik pokalbius su A.Navalnu, jo žmona Julija ir artimiausia komanda, bet ir neįtikėtiną A.Navalno skambutį nužudyti jį bandžiusiam rusų agentui.

Asmeninio archyvo nuotr./Kadras iš filmo „Navalnas“
Asmeninio archyvo nuotr./Kadras iš filmo „Navalnas“

Filmas pristatytas šių metų Sandanso kino festivalyje, kuriame pelnė publikos ir festivalio favorito apdovanojimus.

Dar du išskirtiniai dokumentinio filmo „Navalnas“ seansai – kino teatre Pasaka vyks gegužės 13 ir 14 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius