-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 21

Kino teatre „Pasaka“ Marius Jampolskis ir Izolda Keidošiūtė diskutuos apie kino žvaigždes

Šį trečiadienį, vasario 23 dieną, kino teatre „Pasaka“ prasideda naujas edukacinių paskaitų ciklas „Profesija: kino aktorius“. Įvadinėje ciklo paskaitoje aktoriaus profesiją su kino kritike Izolda Keidošiūte pristatys ir su žiūrovais bendraus kino bei teatro aktorius Marius Jampolskis.
Marius Jampolskis
Marius Jampolskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmoji ciklo paskaita, kurioje dalyvaus M.Jampolskis, skirta kino žvaigždžių atsiradimui. Pasak kino kritikės I.Keidošiūtės, šiandien sunku patikėti, tačiau tik atsiradus kinui ilgą laiką žiūrovai pažinojo ekrano veidus, bet nežinojo jų pavardžių. Todėl pirmoji ciklo paskaita, skirta būtent tiems pirmiesiems aktoriams, kurie nepanoro likti anonimai ir pavergė žiūrovų dėmesį, analizuos, kaip ir kada žvaigždžių asmeninis gyvenimas tapo visuomenės nuosavybe, pasakos apie kino studijų diktatūrą ir kovą su ja.

Paskaitų organizatoriai prasitaria, kad renginiuose planuojama sulaukti ir daugiau svečių iš Lietuvos kino pasaulio. Tai, kad dalyvaus kino vakariuose, jau patvirtino aktoriai Gabija Ryškuvienė bei Valentinas Masalskis, aktoriaus ir režisieriaus santykį aiškintis padės kino režisierius Algimantas Puipa, apie kino įtaką mados pasauliui pasakos dizaineris Aleksandras Pogrebnojus.

Dešimties paskaitų ciklo lankytojai išklausys dešimt temų, skirtų įvairiems aktoriaus profesijos aspektams. Kino vakarų dalyviai sužinos, kada ir kokiomis aplinkybėmis atsirado kino aktoriaus profesija, bandys atskirti aktorinį meistriškumą nuo charizmos, gilinsis į skirtingų šalių kino vaidybos ypatumus, režisieriaus ir jo mylimų aktorių – mūzų santykius, skandalingiausius kino romanus, kino žvaigždžių įtaką mados pasauliui ir kitas ne mažiau įdomias temas.

10 paskaitų ciklas „Kino vakarai su Izolda“ prasideda nuo vasario 23 dienos ir vyks 10 trečiadienių iš eilės 18.30 val. kino teatre „Pasaka“, salėje „Pušku Pušku“.

Daugiau informacijos apie renginį www.kinopasaka.lt arba e.paštu pasaka@kinopasaka.lt. Informacija apie renginį internete http://www.kinopasaka.lt/pamokos/kino-vakarai-su-Izolda/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius