Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 20

Kokybiškus kino filmus išskirs naujas ženklas

Didžiausia nepriklausomo kino platinimo kompanija Baltijos šalyse „Acmefilm” pristato naują filmų kokybės ženklą „Acmefilm Smart“. Juo bus žymimi aukštos kokybės ir kultūrinės vertės kino kūriniai.
Filmas „Imtynininkas“ (Wrestler)
Filmas „Imtynininkas“ (Wrestler) / Kadras iš filmo
Temos: 1 ACME Film, UAB

„Acmefilm Smart” ženklas sukurtas siekiant vienyti kokybiško kino mėgėjus ir auginti jaunąją gero kino žiūrovų kartą. Ženklas pristatomas šūkiu „Žiūrėk. Mąstyk. Atrask“ ir skatina vertinti filmą kaip meno kūrinį: į jį įsigilinti, ieškoti prasmių ir atrasti kažką naujo.

„Pavadinimas „Smart“ jungia du angliškus žodžius „art“ – menas, ir „smart“ – išmintingas. Šiuo ženklu pažymėti filmai įspūdingi ne tik savo menine išraiška, bet ir yra prasmingi, intelektualūs“, – naująjį kokybės ženklą pristatė „Acmefilm“ rinkodaros direktorius Mikas Ernestas Musnikas.

Jo teigimu, „Acmefilm Smart“ ženklo atsiradimą padiktavo patys žiūrovai: „Lietuvoje yra daugybė žmonių, kurie domisi ne masiniais, tačiau gerais ir kokybiškais filmais. Nekomercinis kinas čia gali sulaukti savo žiūrovo, jei yra aiškiai išskiriamas. Tai įrodo ir kino festivalių Lietuvoje sėkmė.“

„Acmefilm Smart“ filmai bus skirti intelektualiai auditorijai, nesitikinčiai lengvo kino, kurį pamiršti vos išėjęs iš kino salės. Šiuo ženklu pažymėti filmai – tie, kuriems sukurti nebūtinos dešimtys milijonų, filmai, kurie stebina kino festivalius ir šluoja apdovanojimus. Tai – filmai, kurių režisieriai – asmenybės. Filmai, pasakojantys ypatingas ir paprastas žmonių istorijas. Filmai, kurie įkvepia. Filmai, kurie išlieka.

Kokybės ženklą „Acmefilm Smart” pristato pirmasis juo pažymėtas filmas „Imtynininkas“. Režisieriaus Darreno Aronofsky („Rekviem svajonei”, „Versmė”) drama laimėjo pagrindinį Venecijos kino festivalio apdovanojimą, yra nominuota dviems „Oskarams”, o į kino ekranus po pertraukos sugrįžęs aktorius Mickey Rourke pelnė „Auksinį gaublį”.

Suplanuota, kad antruoju „Acmefilm Smart” ženklu pažymėtu filmu taps dviejų dalių Steveno Soderbergho juosta „Che Guevara” su aktoriumi Benicio Del Toro.

Naujas filmų kokybės ženklas skirtas ir namų kino gerbėjams – bus galima įsigyti ir „Acmefilm Smart“ filmų DVD formatu. Pirmieji, pažymėti šiuo lipduku – brolių Ethano ir Joelio Coenų komedija „Perskaityk ir sudegink“, režisierės Isabele Coixet drama „Elegija“ su Penelope Cruz ir Benu Kingsley ir Martino McDonagho filmas „Reikalai Briugėje” su Colinu Farrellu ir Ralphu Fiennesu. Tarp „Acmefilm Smart“ ženklu pažymėtų DVD bus išleidžiami ne tik kino teatruose jau rodyti filmai, bet ir mažesni, kino teatruose nerodomi, tačiau dėmesio verti filmai, pavyzdžiui, Fernando Mereilleso drama „Aklumas“ ar Mike’o Leigh filmas „Vėjavaikė”.

„Acmefilm Smart” akcentuoja kokybę, o ne kiekybę, todėl neprognozuojama, kaip dažnai bus rodomi šiuo ženklu pažymėti filmai. „Nežadame kas mėnesį pasiūlyti po „Acmefilm Smart” filmą – juk negalime numatyti, kas bus kuriama ir ar tai bus verta šio ženklo. Juo bus pažymėti tik tikrai kokybiški filmai“, – teigė M.E.Musnikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius