Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2010 02 25

Kurdamas „Kuždesių salą“, Scorsese rėmėsi klasikos filmais (video)

Prieš pradedant „Kuždesių salos“ filmavimą, Martinas Scorsese visiems aktoriams bei komandos nariams pravedė pamoką „Prisimenant klasiką“.
Martinas Scorsese ir Leonardo Di Caprio
Martinas Scorsese ir Leonardo Di Caprio / Acmefilm nuotr.

Tam, kad geriau pajustų būsimo filmo dvasią ir bent įsivaizduotų, koks jis turėtų būti, visų pirma buvo paprašyta peržiūrėti jau klasika tapusių filmų rinkinį.

„Visa diena buvo paskirta Otto Premingerio filmo „Laura“ (1944), Jacques Tourneurio „Out of the Past“ (1947) ir aišku Alfredo Hitchcoco psichologinio trilerio „Vertigo“ (1958) (liet. „Svaigulys“) žiūrėjimui. Visi šie filmai pasakoja apie psichologinių apsėdimų kamuojamus detektyvus, bandančius su tuo susidoroti savo tiriamų bylų metu“, – pasakojo Leonardas DiCaprio, filme atliekantis pagrindinį detektyvo vaidmenį.

„Režisierius atrinko filmus, kuo labiau atitinkančius „Kuždesių salos“ žanrą, o svarbiausia – atspindinčius 50-ųjų laikotarpį. Atrodė, lyg jis mums būtų rodęs savo svajones. Ir tos svajonės grįžta kartu su „Kuždesių sala“, – apie filmų peržiūrą pasakojo aktorius.

To neneigė ir pats režisierius.

„Mėgstu šiuos filmus ir todėl stengiuosi išsaugoti kuo daugiau prisiminimų apie juos. Šiuo atveju aš esu lyg atsiminimų saugykla“, – šmaikštavo 5 „Oskaro“ statulėles laimėjusio filmo „Aviatorius“ kūrėjas Martinas Scorsese.

Pasakodamas apie savo sprendimą režisuoti filmą pagal to paties pavadinimo Dennis Lehane‘o knygą, Martinas teigė, esą jau skaitydamas scenarijų jis pajuto stiprų ryšį su pagrindiniu veikėju, kas ir paskatino „Kuždesių salos“ atsiradimą kino teatruose.

„Kuždesių sala“ – kuris taip pat yra jau ketvirtas bendras aktoriaus L.DiCaprio bei režisieriaus M.Scorseses darbas – sulaukė gausaus kino žiūrovų susidomėjimo ir, atidaromąjį savaitgalį surinkęs 40,2 mln. JAV dolerių, aplenkė pastarąsias kelias savaites Amerikoje karaliavusią romantinę komediją „Valentino diena“.

Filmas „Kuždesių sala“ kinuose nuo vasario 26 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius