Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 27

„Ledynmetis 3“ pagerino naujausią visų laikų Lietuvos rekordą

Po dvejų metų pertraukos Lietuvos kino rinkos visų laikų tope vėl pasikeitė lyderiai, o pirmojoje vietoje paviešėjusį „Simpsonų filmą“ pakeitė lyg viesulas į repertuarą įsisukęs ir premjerinį savaitgalį įgyto pagreičio vis dar nemažinantis animacinis atrakcionas „Ledynmetis 3“.
Reklaminis plakatas
Reklaminis plakatas / IceAgeMovie.com nuotr.

Režisierių Carloso Saldanha'os ir Mike'o Thurmeierio komedija vos per 26 dienas mūsų kino teatruose ne tik susikrovė 2,52 mln. Lt pajamas, bet parodė aiškiai permatomas ledines ambicijas siekti neįtikėtinamiausio rekordo ir ženkliai prisidėti prie filmo tarptautinių pajamų (bendroje sąskaitoje dabar Sidas, Skratas, Bakas ir draugai turi 673 mln. JAV dolerių). Vasaros pradžioje niekas negalėjo net pasvajoti apie tokį nerealų rezultatą, bet dabar su kiekviena savaite 3 mln. Lt kartelė atrodo vis lengviau pasiekiama.

Lietuvos kino rinkos unikalumu negali maloniai atsistebėti didžiausių Holivudo studijų strategai. Niekur kitur pasaulyje nėra tokios šalies, kad pirmajame pajamingiausių ir lankomiausių filmų dešimtuke įsitvirtintų net 7 animacinės komedijos, o tarp dviejų „Ledynmečių“, „Simpsonų filmo“, „Madagaskaro 2“, „Šreko Trečiojo“, „La Troškinio“ ir „Medžioklės sezono“ pavyko įsimaišyti tik ledus pralaužusiam legendiniam „Titanikui“, nostalgiškus prisiminimus atnaujinusiai rusiškai romantinei komedijai „Likimo ironija, arba Laimingų Naujų!“ ir žurnalistu apsimetusiam nepraustaburniam provokatoriui pašlemėkui „Boratui“.

VIDEO: Ice Age: Dawn of the Dinosaurs Movie Trailer

Pasakiškai fenomenalius rezultatus Marijos žemėje demonstruojantis „Ledynmetis 3“ JAV kino teatruose pardavė bilietų už 171,3 mln. JAV dolerių ir visų laikų lentelėje naujausiais duomenimis teužima 141 vietą, praleisdamas į viršų net aštuonias 2009 metų premjeras: nuotykių komediją „Naktis muziejuje 2“, fantastinį trilerį „Iksmenai: pradžia. Ernis“, animacinę 3D pasaką „Monstrai prieš ateivius“, nuotykių fantaziją visai šeimai „Haris Poteris ir netikras princas“, komediją „Pagirios Las Vegase“, kultinį fantastinį trilerį „Žvaigždžių kelias“, animacinį šedevrą „Aukštyn“ ir robotišką pasaulio griovimo spektaklį „Transformeriai 2“.

Kurioje gi oloje tūno „Ledynmečio“ dinozauriška lietuviškos sėkmės paslaptis? Pats svarbiausias indėlis be jokių išlygų priklauso nepriekaištingam ir profesionaliam dialogų įgarsinimui, kuris akivaizdžiai pagerina filmo kokybę, įskiepija jam lietuviškos tautosakos bruožų, kompensuoja nuspėjamo siužeto nesklandumus ir daugelį situacijų paverčia daug juokingesnėmis nei originalioje versijoje. Tai yra neįkainojamas dubliažo režisieriaus ir tekstų redaktoriaus Andriaus Rožicko, jo komandos bei prie studijos mikrofonų stebuklus išdarinėjančių Lietuvos aktorių, o ypač dinozaurų medžiotoją žebenkštį Baką magiškai įgarsinusio Vytauto Šapranausko nuopelnas. Galbūt „Ledynmečio 3“ atliktas žygdarbis pagaliau įrodys „Sidabrinių gervių“ atrankos komisijai būtinybę įsteigti dvi papildomas nominacijas nematomiems talentams už geriausią lietuviško įgarsinimo režisūrą ir geriausią aktoriaus darbą, kuris prilygsta vaidmeniui kine ar teatre.

Jeigu pramoginis filmas taip lengvai ir mikliai peršoko 2 mln. Lt barjerą, reiškia, kad skaitlingas būrys žiūrovų nenusivylė pamatytu smagiu lediniu nuotykiu ir sugrįžo nusipirkti bilietą antrą ar trečią kartą. Lietuvos žmonių pozityvios rekomendacijos taip pat ženkliai prisidėjo, kad ne vien tik vaikams patinkantis „Ledynmetis 3“ ketvirtą savaitgalį iš eilės fiksuoja stabilius lankomumo rezultatus ir jau spėjo užsišaldyti daugiau pajamų už abi ankstesnes trilogijos dalis (1,66 mln. Lt ir 332 tūkst. Lt). Per mėnesį nė kiek nesublogęs filmo apetitas leidžia daryti dar drąsesnes prognozes apie galutines jo pajamas.

Teisingai pritaikytomis marketingo strategijomis per 7 metus išpopuliarintas „Ledynmečio“ vardas, jo nuolatinis palaikymas trumpais filmukais apie juokingai absurdiškus gilės vergo Skrato nuotykius, lengvo siužeto žinomumas, puikiai pažįstami personažai ir kokybiškas dialogų įgarsinimas atveda į kiną vis gausesnę armiją animacijos gerbėjų. Su kiekvienu didesniu nauju filmu bilietų pardavimų kartelė pakyla aukštyn, o žanro magija užsikrečia vis daugiau įvairaus amžiaus svajoklių.

Jeigu dar 2006 m. pavasarį visi Lietuvos kino rinkos dalyviai džiaugėsi, kad animacinei komedijai „Ledynmetis 2“ pirmą kartą pavyko įveikti 1 mln. litų ribą, nes po to panašų žygdarbį pakartojo 10 kitų filmų. 2007 m. vasarą „Simpsonų filmas“ triumfuojančiai įnešė vėliavą į 2 mln. litų zoną ir pasivijo dar 1998 m. tolyn nuplaukusį „Titaniką“, o dabar estafetę perėmė absoliutus rekordininkas „Ledynmetis 3“, kurio aštrūs nagai jau nusitaikė kabintis prie 3 mln. litų gilės.

Norisi tikėti, kad nereali „Ledynmečio 3“ sėkmė ir prieš jo seansus rodomi reklaminiai klipai palengvins startą svarbiausiai rugpjūčio mėnesio premjerai – studijos „Pixar“ animaciniam šedevrui „Aukštyn“, kuriam apdovanojimų ekspertai jau dabar prognozuoja mažiausiai 5 nominacijas „Oskaro“ premijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius