-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 11 02

Lietuviškas filmas „UB Lama“ varžysis dėl pagrindinių prizų tarptautiniame Minsko festivalyje „Listopad“

Penktadienį Baltarusijos sostinėje prasideda 19-asis Minsko tarptautinis filmų festivalis „Listopad“ – vienas svarbiausių kultūrinių renginių šalyje. Kasmet daugiau nei šimtą tūkstančių žiūrovų ir gausybę talentingų kino kūrėjų suburiančiame festivalyje šiemet dalyvauja ir lietuviškas Eglės Vertelytės filmas „UB Lama“, kuris buvo atrinktas į dokumentinių filmų konkursinę programą ir varžysis joje dėl pagrindinių prizų.
Kadras iš Eglės Vertelytės filmo „UB Lama“
Kadras iš Eglės Vertelytės filmo „UB Lama“ / Filmo kūrėjų nuotr.

Lapkričio 2-9 d. vyksiantis festivalis yra didžiausias ir prestižiškiausias kino forumas Baltarusijoje. „Listopad“ atidarymo ceremonija kasmet vykta valstybinės reikšmės Respublikos rūmuose, kuriuose yra iškilmingai pristatoma jo programa. Šiemet joje – penkios konkursinės programos, kuriose dalyvaus filmai iš daugiau nei 40 šalių. Festivalyje apsilankys virš 150 užsienio svečių: režisierių, komisijos narių, kinematografininkų sąjungų vadovų.  Pasitikdami žiūrovus su šūkiu „Mes mylime kiną“, festivalio organizatoriai teigia, kad „Listopad“ dar niekad nebuvo pasiekęs tokio masto. 

Lietuvos kino atstovas ir pretendentas į festivalio prizus – filmas „UB Lama“ – pasakoja istoriją apie jurtoje prie Ulan Batoro (Mongolija) gyvenantį išdykusį dvylikametį mongolų berniuką Galaa, ketinantį tapti budistų vienuoliu lama. Deja, problematiškas vaiko charakteris šį jo troškimą gerokai apsunkina. „UB Lama“ yra bendra Didžiosios Britanijos kino kompanijos „WOSTOK“ ir Arūno Matelio studijos „Nominum“ ko-produkcija. Filmas bus rodomas lapkričio 7 d., 18 h. kino teatre „MIR“.

„UB Lama“ tik ką grįžo iš tarptautinio Leipcigo kino festivalio, kuriame dalyvavo konkursinėje jaunųjų talentų progamoje.  pavasarį buvo demonstruojamas dviejuose JAV festivaliuose, rodytas prestižinio Krokuvos festivalio konkursinėje programoje Lenkijoje, buvo apdovanotas kaip geriausias dokumentinis filmas tarptautiniame Turkijos kino festivalyje, pelnė specialųjį prizą Lessinia festivalyje (Italija), o kitąmet dalyvaus budistinių dokumentinių filmų festivalio Šri Lankoje konkursinėje programoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius